Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

29 mei 2006

Aalten - politie zoekt contact met getuigen

De politie Aalten zoekt contact met een echtpaar en mogelijk andere getuigen om duidelijkheid te krijgen over een ongeval waarbij zondagmiddag (28/5) een 12-jarig meisje uit Aalten gewond raakte. Het meisje zelf kan zich onvoldoende herinneren of zij nu gevallen is of dat zij is aangereden. Het ongeval moet tussen 13.30 - 14.00 uur zijn gebeurd op de kruising van de Bocholtsestraatweg met de Bodendijk. Het meisje was op een eenwieler (zgn. circusfiets). Voor zover nu bekend is het meisje door een echtpaar opgevangen. Zondagavond heeft er nog wel een manspersoon met het ziekenhuis gebeld, om naar de toestand van het meisje te vragen. Of dit de man van het echtpaar is of iemand anders, is ook niet duidelijk. Het meisje is na het gebeurde eerst nog bij een vriendinnetje geweest en toen naar huis gegaan omdat zij zich niet lekker voelde. De ouders zijn met hun dochter naar het ziekenhuis gegaan, waar zij direct ter observatie is opgenomen. Zij heeft in ieder geval een hersenschudding opgelopen en heeft maandag het ziekenhuis wel weer mogen verlaten. Getuigen en het echtpaar kunnen bellen met 0900-8844.

Winterswijk - Politie treft gestolen fietsen aan

De politie Winterswijk heeft de afgelopen week 5 gestolen luxe fietsen aangetroffen. De bezitters hiervan zijn door de politie gehoord. De fietsen waren gestolen in Wezep, Ede, Veenendaal , Leiden en Vragender. In alle gevallen bleken de fietsen ten tijde van de diefstal onafgesloten achter woningen of opritten bij woningen te hebben gestaan.

In Winterswijk blijkt 50% van alle fietsdiefstallen overdag plaats te vinden en ook hier blijken veel fietsen niet afgesloten te zijn geweest. Dit wordt bij wijkcontroles door de politie Winterswijk bevestigd. Veel mensen leven met de gedachte van "dat overkomt mij niet". De politie Winterswijk adviseert u dringend om ook overdag uw fiets op slot te zetten.

Verdere tips: Als u de fiets niet bij de erkende fietshandel koopt, noteer het framenummer en raadpleeg de politie of het een eerlijke fiets betreft. Maak uw fiets opspoorbaar door het ingraveren van uw postcode + huisnummer. Noteer ook het framenummer en bewaar dit op een vaste plaats voor het geval u aangifte moet doen. Doe altijd aangifte van diefstal dit kan ook via www. politie.nl Bel de politie via 112 als u getuige bent van fietsdiefstal en geef ook heling door.

Silvolde - Auto's vernield

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag (28/05) op de Terborgseveld twee auto's vernield. Van beide auto's werd een buitenspiegel afgeslagen cq geschopt. De waarde van de vernielde spiegels is circa 400 euro. De vernielingen werden zondagmorgen ontdekt waarop aangifte werd gedaan bij de politie die een onderzoek instelt.

Ruurlo - Preventieve drugscontrole op NS-station

De politie heeft zondagavond (28/05) op het NS-station een preventieve drugscontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd samen met leden van de spoorwegpolitie, een speurhond van de politie en vier controleurs van Syntus. De deelnemende partijen wilden inzicht krijgen of er jongeren met softdrugs richting de diverse jeugdinrichtingen in de Achterhoek kwamen.

Dit bleek niet het geval. Een 16-jarige jongen had één gram hasj bij zich. De controle maakte veel indruk op de jongeren en andere treinpassagiers waren positief over de preventieve actie. Twee andere jongens kregen een boete omdat zij geen geldig vervoersbewijs bij zich hadden.

Sinderen - man gewond bij brand

Een 58-jarige man heeft maandagmiddag (29/4) brandwonden opgelopen toen hij tijdens het roken in bed in slaap is gevallen. Het incident deed zich omstreeks 15.25 uur voor in een woning aan de Harmenskampstraat en werd door twee pasanten ontdekt. Zij konden de man, die inmiddels naar beneden was gestrompeld bij de buren in het bad koelen, in afwachting van de komst van een ambulance. Het slachtoffer is met brandwonden aan gezicht en benen overgebracht naar het ziekenhuis. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle en de hele slaapkamer brandde uit.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --