Gemeente Dordrecht


---

Uitreiking lespakket "Rotzooi" startsein schoonmaakactie Sterrenburg

Buurtbewoners en leerlingen werken samen aan een schone wijk

Wendy Batist

Met het uitreiken van het eerste exemplaar van het lespakket "Rotzooi" startte vandaag de schoonmaakactie in Sterrenburg. Bewoners werd gevraagd op 31 mei de leerlingen van de Openbare Jenaplanschool De Driehoek en de Christelijke Basisschool De Sterrekijker mee te helpen de buurt schoon te maken. Vorige week riepen de wesp en de hommel uit de film "Erik of het klein insectenboek" de bewoners op vandaag aanwezig te zijn.
Op het speelveld tussen Pijl en Weegschaal gingen de leerlingen van de met "de heer De Nette" op pad om zelfgemaakte vlaggetjes naast de hondenpoep te steken. Hiermee protesteerden de leerlingen tegen de overlast van hondenpoep.

De leerlingen gaan na de meivakantie een jaar lang de omgeving van beide basisscholen schoonhouden. Zij starten op dinsdagmiddag 30 mei met een schoonmaakactie op en rond het speelplein van De Sterrekijker. Woensdag 31 mei is er 's ochtends een schoonmaakactie bij De Driehoek en 's middags een grote schoonmaakactie samen mét de buurtbewoners in de wijk.

Lespakket "Rotzooi"
De schoonmaakactie sluit aan op het nieuwe lespakket "Rotzooi" van Weizigt Natuur- en Milieucentrum. Dit lespakket gaat over zwerfvuil. De leerlingen gaan na de schoonmaakactie de speelplaats, de fietsenstalling en de omgeving van de school een jaar lang vrij houden van zwerfvuil. Als zij daarin slagen, ontvangt de school een beloning. Aan het zwerfvuilproject doen 15 basisscholen uit heel Dordrecht mee.

Blije Bij project
Het zwerfvuillespakket "Rotzooi" is geschikt voor leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 en sluit aan op het lespakket "Troep2,", dat over afvalscheiding gaat. Beide lespakketten zijn onderdeel van het Blije Bij-project dat Weizigt Natuur- en Milieucentrum samen met afvalinzamelaar Netwerk heeft ontwikkeld.

document icoon Sequoia_stofzuiger.eps

Redactie
Johan Booij
Weizigt NMC

telefoon 078-614 19 00

Informatie