Pure air solutions komt in aanmerking voor ondernemersprijs

Pure air solutions b.v.

Persbericht
30 mei 2006

Pure air solutions komt in aanmerking voor ondernemersprijs

André Schoonhoven komt met zijn bedrijf Pure air solutions in aanmerking voor de titel emerging entrepreneur of the year 2006, oftewel ondernemer in opkomst. In Nederland wordt het Entrepreneur of the Year-programma georganiseerd door Ernst & Young en Fortis. Zij gaan de komende maanden, mede ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken, Universiteit Nyenrode, NVP, VNO-NCW, Management Team en Het Financieele Dagblad, op zoek naar de beste ondernemer van het jaar. De voordracht van de 34-jarige ondernemer volgt een maand na de overname van branchegenoot MilieuPartners en de participatie van het Private Plus Fund.

Pure air solutions is een toonaangevend technologisch bedrijf actief in de industriële luchtreiniging. Kernactiviteit van de onderneming is het ontwikkelen en leveren van luchtreinigingsinstallaties. De onderneming behoort tot één van de meest innovatieve bedrijven in haar branche en is in 2 jaar tijd uitgegroeid van een starter naar een onderneming met zeer goede groeivooruitzichten.

Schoonhoven heeft Pure air solutions in 2004 opgericht, samen met zijn studievriend Albert Waalkens. In korte tijd is een nieuw type installatie ontwikkeld om de uitstoot van vluchtige koolwaterstoffen (oplosmiddelen) te reduceren. Om deze innovatie breed toepasbaar te maken, is door SenterNovem een subsidie toegekend. Ook maakt de onderneming deel uit van het zogenaamde 'koplopersloket' van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, dat innovatieve ondernemers op milieugebied ondersteund. Dankzij de nieuwe technologie is het voor veel bedrijven haalbaar geworden om aan strenge Europese wetgeving te voldoen.

Niet alleen door de ontwikkeling van de nieuwe installaties, maar ook door de recente overname van Milieupartners en participatie van het private plus fund heeft de onderneming sterke groeivooruitzichten. Door de overname kunnen wereldwijd turn-key installaties worden geleverd voor geurbestrijding en emissiereductie van vluchtige koolwaterstoffen in de industrie. Het bedrijf levert zowel aan grote multinationals als kleinere industriële bedrijven. De onderneming is begin 2004 opgericht en korte tijd gegroeid van 2 naar 10 medewerkers.
André Schoonhoven heeft de ambitie met Pure air solutions uit te groeien tot Europees productleider op het gebied van industriële luchtreiniging.

Op 22 juni worden op het kasteel van Universiteit Nijenrode de finalisten van de Emerging Entrepreneur of the Year 2006 door de jury bekend gemaakt.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Pure Air Solutions B.V., dhr. André Schoonhoven (0521-520682).