Hong Kong Trade Development Council: e-sourcing .............

Ministerie ocw

http;//www.minocw.nl

Hong Kong Trade Development Council: e-sourcing verdubbelt in vijf jaar

HONG KONG, May 30 /PRNewswire/ --

Inkopers en leveranciers maken steeds meer gebruik van het internet voor sourcing én voor marketing. Deze trend zet in de komende vijf jaar sterk door. Dit blijkt uit een onderzoek van de Hong Kong Trade Development Council (HKTDC).

Eind 2005 werden meer dan 7.000 leveranciers en inkopers wereldwijd gevraagd mee te werken aan een onderzoek om de nieuwste sourcing- en promotietrends te bestuderen.

Volgens het onderzoek verplaatst de sourcingvoorkeur van de kopers zich naar het internet. Leveranciers gebruiken het internet ook steeds meer voor marketing. Ze besteden daaraan ook meer geld hetgeen ten koste gaat van de budgetten voor marketing via gedrukte media.

In 2001 maakte slechts 14 van de ondervraagde leveranciers gebruik van het internet voor marketing. 27 van de bedrijven gaf aan dat ze verwachten dat over vijf jaar (2011) te doen.

Clare Wong, hoofd publicaties en e-commerce bij de HKTDC zei: "De kopers op de wereldmarkt bezoeken nu naar het e-platform om nieuwe leveranciers te zoeken. De kopers hebben niet alleen het voordeel van de gemakkelijke toegang tot een online sourcing-platform, ze letten ook op de kwaliteit en de geloofwaardigheid van de leveranciers."

Om het MKB in Hongkong en hun wereldwijde businesspartners de middelen te geven om efficiënt reclame te maken en te sourcen op het internet, lanceerde de HKTDC op 1 maart jongstleden een nieuwe versie van tdctrade.com, de handelspromotiewebsite van deze semi-overheidorganisatie.

Het e-sourcing en promotieplatform wordt ondersteund door 600.000 buitenlandse inkopers en meer dan 100.000 uistekende leveranciers in Hong Kong is volledig in de tdctrade.com site geïntegreerd. Hierdoor kunnen meer inkopers overal en op ieder ogenblik toegang krijgen tot de gegevens van leveranciers.

De site wordt ondersteund door een ultramoderne zoekmachine die het mogelijk maakt om op een efficiënte en nauwkeurige manier producten te zoeken.

E-sourcing is slechts één van de vele functies van de website. De nieuwe interface van tdctrade.com biedt gebruiksvriendelijke navigatie en marktinformatie via zes "tab-bladen" op de thuispagina, namelijk "sourcing", "Hongkong handelsevenementen", "wereldwijde handelsevenementen", "marktinformatie", "industriefocus" en "instrumenten voor kleine bedrijven".

De inhoud en de diensten op tdctrade.com worden ondersteund door het wereldwijde netwerk van de HKTDC en meer dan 200 partners.

tdctrade.com werd gelanceerd in 2000 en is sindsdien een begrip geworden als de grootste online bron van bedrijfsinformatie en diensten voor de markt van Hongkong, het Chinese vasteland én de wereldmarkt.

In een onderzoek van ACNielsen werd tdctrade.com uit 12 handelspromotiewebsites verkozen als "de beste handelspromotiewebsite in de regio".

Journalisten die actuele informatie wensen te ontvangen kunnen zich inschrijven op de e-nieuwsbrief van de portaalsite via: www.tdctrade.com

Contact:

Ms. Peto Henderson
HKTDC's Corporate Communications Department
Tel: +852-25844333

Website: www.tdctrade.com