Falke en verbaan b.v.

ZebraZone nu ook in Nederland

Securex en Falke & Verbaan B.V. introduceren ZebraZone op de Nederlandse markt. Zebrazone is een instrument om medewerkerstevredenheid en betrokkenheid van werknemers te meten, te interpreteren en te verbeteren met het oog op het optimaliseren van bedrijfsprestaties. Onderzoek toont namelijk aan dat er een duidelijk verband bestaat tussen personeelstevredenheid en bedrijfsresultaten.

Medewerkersonderzoek heeft in Nederland de laatste jaren sterk in het teken gestaan van welzijn en gezondheid. Dit kwam met name door de afspraken in Arbo-convenanten om de risico's voor (te hoge) werkdruk en stress te beperken en was onderdeel van de inventarisatie van welzijnsrisico's in het kader van de RI&E . De toekomstverwachting van Falke & Verbaan en Securex is dat organisaties meer behoefte zullen krijgen de percepties van personeelsleden te onderzoeken. Er zal echter een verschuiving optreden in het doel van het onderzoek: de nadruk zal, naast de welzijns- en gezondheidsrisico's, komen te liggen op het sturen van gedrag van medewerkers ten behoeve van betere organisatieresultaten.

Falke & Verbaan en Securex kiezen nadrukkelijk voor deze gedragsmatige invalshoek. Met ZebraZone krijgen organisaties op de Nederlandse markt toegang tot een instrument waarmee een dergelijk onderzoek gedaan kan worden, afgestemd op de specifieke doelstelling van de organisatie. Door zicht te krijgen op de factoren die het gedrag van werknemers beïnvloeden kan gericht sturing gegeven worden in lijn met organisatiedoelen.

Dankzij benchmarking kunnen organisaties de eigen resultaten vergelijken met die van de arbeidsmarkt. In september 2006 is de eerste Nederlandse Benchmark, uitgevoerd onder de Nederlandse beroepsbevolking, gereed.

Falke & Verbaan en Securex stellen tevens vast dat Europese en internationale context in de Human
Capital markt steeds meer dimensie krijgt waar beide organisaties nadrukkelijk op willen inspelen.
De introductie van Zebrazone op de Nederlandse markt is daar onderdeel van. Beide partijen werken vandaag aan een structurele samenwerking voor Zebrazone Nederland, en onderzoeken ook mogelijkheden van samenwerking op andere HR thema's.

De Securex Groep
De Securex Groep is een belangrijke Belgische dienstengroep die heden ten dage oplossingen biedt aan 75.000 ondernemingen, 102.000 zelfstandigen en meer dan 58.000 particulieren, onder meer in HR-beheer en payrolling, HR-consultancy, HR-beheerssoftware, juridische informatie, gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk, het ondernemingsloket go-Start, gespecialiseerde diensten voor zelfstandigen, verzekeringen (ongevallen, arbeidsongeschiktheid, leven en overlijden) en het onafhankelijk ziekenfonds. De kracht van de Groep schuilt hierbij in de synergie tussen en de complementariteit van haar diensten.

Securex telt 1470 medewerkers en staat internationaal sterk met 23 zetels in België,
1 in Luxemburg en 7 in Frankrijk. Als financieel onafhankelijke Groep wil Securex in 2006 een omzet halen van 215 miljoen EUR met een groei van om en nabij de 7%. Website www.securex.be

Falke & Verbaan
Falke & Verbaan B.V. is een onafhankelijk toonaangevend organisatieadviesbureau gespecialiseerd in gedrags-en cultuurbeïnvloeding ter verbetering van inzetbaarheid en arbeidsproductiviteit. Falke & Verbaan is de grondlegger en marktleider op het gebied van effectief verzuimmanagement. Naast consultancy activiteiten biedt Falke & Verbaan trainingen en opleidingen aan evenals strategische advisering en advisering op gebied van Arbo-dienstverlening. Aan de organisatie zijn een kleine 40 consultants en trainers verbonden. Falke & Verbaan is actief op zowel de Nederlandse als de Belgische markt.

Website www.falkeverbaan.nl


-----------------------------------------------Einde persbericht-------------------------------------------