hoofdklasse hockey


30-5-2006 : Routinier De Jager verlaat HGC

Martijn de Jager speelt de komende seizoenen voor SCHC. De 27-jarige hockeyer kwam het afgelopen seizoen uit voor HGC. Met de formatie uit Wassenaar heeft De Jager zich ternauwernood gehandhaafd in de Rabo Hoofdklasse. Voor SCHC is de nieuwe kracht een welkome versterking. Vijf spelers hebben aangegeven dat ze Bilthoven gaan verlaten.

Jasper Goote stopt met tophockey terwijl Alexander Cox trainer/coach wordt bij Schaerweijde. Verder gaat reservedoelman Koen Husman het elders proberen en vertrekt Tjeerd Steller naar Barcelona. Zoals bekend keert de komend seizoen voor Amsterdam spelende Floris Evers SCHC eveneens de rug toe. Volgens coach Jacques Brinkman is de in het verleden ook voor Laren spelende De Jager een gerichte versterking.

Sportieve gronden

SCHC heeft volgens Brinkman niet diep in de buidel te hoeven tasten voor De Jager. `Hij is op sportieve gronden naar ons toe gekomen. Hij heeft bij HGC op het middenveld gespeeld en het is de bedoeling dat hij daar straks ook voor ons gaat spelen. Verder zijn we op zoek naar nog drie versterkingen, een spits, een verdediger en een middenvelder.'

Onrustig

Brinkman liet ook weten dat de voormalige jeugdinternational van Laren Steven Westra in tegenstelling tot eerdere berichten uiteindelijk niet naar SCHC komt. `Hij had aanvankelijk volmondig ja gezegd, maar blijft uiteindelijk toch bij Laren. Tenminste, daar ziet het nu naar uit. Het kan straks ook weer zo maar anders zijn. Het is op dit moment erg onrustig op de transfermarkt.' (JB)