Politie Zuid-Holland-Zuid

30/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 30-05-2006 o persberichten district II

PERSONENAUTO GESTOLEN
SLIEDRECHT- Na een inbraak in een woning aan de Prinsenweer is een personenauto gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 28 op maandag 29 mei 2006. Nadat een raam werd geforceerd kon men binnenkomen. Binnen werden een portemonnee met daarin geld en verschillende pasjes en autosleutels gestolen. De voor de woning geparkeerde groene Volvo S60, kenteken 36-LL-DD werd vervolgens gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VERDACHT VAN HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT- Een 34-jarige man uit Papendrecht is aangehouden door politieagenten wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op maandagmorgen 29 mei 2006 omstreeks 10.45 uur in een woning aan de De Genestetstraat. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 36-jarige vrouw heeft mishandeld. De man is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VANGRAIL GERAAKT MET DRANK OP ACHTER HET STUUR
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 29 mei op dinsdag 30 mei een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de N3 bij Papendrecht. De man stond langs de kant van de weg stil, vlak voor de brug. Een surveillerende agent stopte om te kijken wat er aan de hand was. De bestuurder bekende direct dat hij teveel had gedronken. Hij reed de oprit van de N3 op vanuit Papendrecht. Aan het einde van de oprit is hij schuin naar links beide rijstroken over gereden en reed tegen de vangrail. Vervolgens reed hij naar rechts en raakte daar de vangrail nog een paar keer. Zijn auto is beschadigd. Er is rondom blikschade en het rechtervoorwiel is ernstig ontzet. Na een blaastest bleek de man inderdaad teveel gedronken te hebben; 655 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 7 uur.

VERDACHT VAN MISHANDELING
NIEUWLAND De politie heeft op maandagmiddag 29 mei een 35-jarige man uit Nieuwland aangehouden op de Geer. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin (36). De twee raakten na een woordenwisseling slaags waarbij de vrouw diverse kneuzingen en zwellingen zou hebben opgelopen. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is na verhoor in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN BEDREIGING
PAPENDRECHT De politie heeft op maandagavond 29 mei een 41-jarige man uit Papendrecht aangehouden op de Staringlaan. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vriendin (43) en haar nieuwe vriend. De man zou met het tonen van een mes doodsbedreigingen hebben geuit richting haar in de Camphuijsenstraat. De politie werd gebeld die de man aanhield. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

BEDRIJFSONGEVAL
GROOT-AMMERS Op het terrein van een bedrijf aan de Wilgenweg in Groot-Ammers heeft op maandagmiddag 29 mei een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Een 63-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam was bezig een opstaande punt van een metalen rijplaat los te branden. Om de plaat iets op te wippen, reed een collega met de lepels van een heftruck onder de punt en wipte deze iets omhoog. Op het moment dat de stalen punt was los gebrand, schoot deze door de spanning van de strakstaande heftrucklepels omhoog tegen het hoofd van de 63-jarige. Het slachtoffer raakte enkele minuten buiten kennis en had een fikse hoofdwond. Ambulancepersoneel en personeel van de traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Utrecht vervoerd. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

MOTORRIJDER GEWOND NA INHAALMANOEUVRE
NIEUW-LEKKERLAND Een 38-jarige man uit Alblasserdam is maandagmiddag 29 mei gewond geraakt na een inhaalmanoeuvre op de Lekdijk. De motorrijder reed op de dijk vanuit Alblasserdam in de richting van Nieuw-Lekkerland. Hij wilde op de dijk 3 personenautos inhalen. Na het inhalen van de eerste twee autos ging de motorrijder rijden tussen de tweede en derde auto. Hij had echter teveel snelheid (ongeveer 75 km per uur) om op tijd af te kunnen remmen. Hierop raakte hij licht de auto die voor hem reed. Deze auto reed ongeveer 60 kilometer per uur. Vervolgens raakte de 38-jarige man op de motor de macht over het stuur kwijt. De man viel en de motor reed van de dijk af waar het voertuig tot stilstand kwam. De motorrijder is in verband met klachten aan de schouders meegenomen voor controle naar het ziekenhuis in Dordrecht. De motor raakte beschadigd.

FIETSER EN BROMFIETSER FRONTAAL IN BOTSING
OUD-ALBLAS Op het Oosteinde in Oud-Alblas is maandagavond 29 mei een ongeval gebeurd. Een fietser en bromfietser kwamen frontaal met elkaar in botsing. Een 16-jarige jongen uit Giessenburg en een 15-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam reden beiden op de racefiets, komend uit de richting van Oud-Alblas. In een flauwe bocht naar rechts kwam uit tegenovergestelde richting een bromfiets die vermoedelijk op de verkeerde weghelft reed. Deze17-jarige jongen uit Oud-Alblas sneed vermoedelijk de bocht af waardoor hij op de weghelft van de fietsers kwam. Een botsing met de 16-jarige fietser was het gevolg. Zowel de fietser als de bromfietser vielen door de klap op de grond. De bromfiets schoot door de sloot in. Zowel de fietser als de bromfietser werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis in Zwijndrecht gebracht. De bromfietser heeft een hersenschudding, gezwollen lip, wondjes aan het hoofd en pijnlijke knieën. De fietser heeft nekklachten, een vleeswond aan de elleboog en zere tenen. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) verricht technisch onderzoek naar het ongeval.