Vereniging Milieudefensie


Milieudefensie en bewoners bouwen en slopen nieuwbouw in Gnephoek

Actie tegen bouwplannen in het Groene Hart

Amsterdam, 30 mei 2006 --- Milieudefensie houdt samen met lokale milieugroepen en bewonersorganisaties op zaterdag 10 juni in Alphen aan den Rijn een manifestatie tegen de bouwplannen in het Groene Hart. In de bedreigde Gnephoek zijn bedrijventerreinen, woningen en wegen gepland. Daarom bouwen milieuorganisaties en bewoners uit protest een nieuwe 'stad' van grijze dozen. De nieuwbouw wordt direct na de bouw gesloopt.

Milieudefensie vaart die dag per boot door de Oude Rijn naar de bedreigde polder de Gnephoek. Met hun actie in de polder doen bewoners en milieuorganisaties een dringend beroep op gemeenten en provincies om het Groene Hart te beschermen. Alleen de bestuurders en politici kunnen de vele bouwplannen in de open ruimte afblazen.

Binnen de bebouwde kom is door efficiënter ruimtegebruik nog voldoende ruimte voor nieuwe woningen en bedrijven, zo blijkt uit recent onderzoek.

Wat: Manifestatie tegen bouwplannen in het Groene Hart Wie: Milieudefensie, lokale milieugroepen en bewonersorganisaties Wanneer: Zaterdag 10 juni 2006 10.30 -13.30 uur Waar: Alphen, Polder Gnephoek, Biologische Zuivelboerderij Landlust, Gnephoek 44.

De boot vertrekt om 9.30 uur bij de Swaenswijkbrug in Alphen aan den Rijn. Wie het Groene Hart wil behouden is van harte uitgenodigd om mee te varen naar de bedreigde polder Gnephoek; graag wel tevoren aanmelden.

Voor meer informatie en aanmeldingen voor de bootocht: Milieudefensie Servicelijn 020 62 62 620 en www.milieudefensie.nl