Ingezonden persbericht


Media Alert

SVFN eerste branchevereniging in Nederland die is aangesloten op Adobe Photographers Directory

Oplossing biedt leden van de SVFN de kans om hun werk te presenteren aan een internationaal publiek

Amsterdam, 30 mei 2006 - Leden van de Vereniging Samenwerkende Vak Fotografen (SVFN) hebben vanaf vandaag gratis toegang tot de Adobe Photographers Directory. De SVFN is hiermee de eerste Nederlandse branchevereniging van professionele fotografen die is opgenomen in de Directory. Door het lidmaatschap van de SVFN krijgen leden de mogelijkheid om hun werk te presenteren aan een wereldwijd netwerk.

De Photographers Directory is een database waarin fotografen hun werk kunnen tonen aan creatieve professionals wereldwijd. De eenvoudig navigeerbare database helpt creatieve professionals bij het realiseren en uitvoeren van hun creatieve ideeën en concepten. In de database kan gezocht worden op geografische locatie of op een specifiek specialisme.

"De Adobe Photographers Directory is belangrijk voor de Nederlandse markt en heeft in zijn korte bestaan zijn waarde al bewezen", aldus Elsje van Ree, voorzitter van de SVFN. "Het biedt onze klanten een extra portal waarmee ze in contact kunnen komen met potentiële kopers. Zeker voor onafhankelijke professionele fotografen en kleine bureaus biedt de Adobe Photographers Directory een extra afzetmarkt. Bovendien past het Adobe Photographers Directory-concept perfect in de filosofie van de SVFN, namelijk het bevorderen van de professionaliteit en het niveau van de Nederlandse vakfotografen."

"We zijn er trots op dat we de SVFN als eerste Nederlandse branchevereniging kunnen toevoegen aan de Adobe Photographers Directory", zegt Roel-Jan Mouw, Marketing Manager Benelux en Marketing Manager EMEA Professional Imaging and Retail Products bij Adobe Systems. Om opgenomen te worden in onze Directory moeten brancheverenigingen voldoen aan strenge criteria en de tot de Adobe Photographers Directory toegelaten leden van de SVFN hebben aan alle criteria voldaan. Creatieve professionals die de Directory gebruiken kunnen er nu van op aan dat de leden van de SVFN professionele fotografen zijn die niet alleen kwalitatief hoogwaardige foto's aanbieden maar ook onderdeel zijn van een betrouwbaar en exclusief netwerk."

Om de kwaliteit te bewaken heeft Adobe samen met de SVFN een aanmeldingsprocedure opgesteld. Om in aanmerking te komen voor opname in de Adobe Photographers Directory moeten fotografen allereerst lid zijn van de SVFN. Daarnaast moeten aspirant deelnemers aan bepaalde criteria en kwaliteitseisen voldoen die zijn opgesteld door Adobe en de SVFN. Alle aanmeldingen zullen bovendien beoordeeld worden door een speciale commissie.

De Photographers Directory is opgenomen in de 'Favorites' sectie van de Adobe Bridge feature in Adobe Creative Suite 2 en Photoshop® CS2 software en is ook toegankelijk via de Adobe website. De Adobe Photographers Directory is beschikbaar in het Engels en bevat naast materiaal van de leden van de SVFN ook materiaal van leden van andere professionele brancheverenigingen, waaronder de American Society of Media Photographers (ASMP) en de British Institute of Professional Photography (BIPP).

Voor meer informatie over de Photographers Directory kunt u een bezoek brengen aan www.photographersdirectory.adobe.com

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com