Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

30 mei 2006

Ermelo - Politie onderzoekt vernielingen school

Bij de Watervalschool aan de Cronjestraat werden op maandagmiddag (29-05) vernielingen aangericht door een groepje jongeren. Bij drie schoorsteenpijpen werden de afdekplaten verwijderd zodat men afval (oa takjes, bladeren en stenen) in de brander van de kachel kon gooien. Naast brandgevaar ontstond er een hoge schadepost omdat de kachels totaal gereviseerd moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat er de afgelopen zes weken regelmatig vernielingen worden gepleegd bij deze school. De politie zoekt contact met getuigen van deze vernielingen en verzoekt het publiek meteen te bellen als de genoemde jongeren zich ophouden bij het gebouw. De politie is bereikbaar via 0900 8844.

Nunspeet - Politie zoekt dorrijder

Een 34-jarige automobiliste werd op maandag (29-05) rond14.05 uur aangereden op de afrit van de A28 thv de Eperweg. De vrouw stond stil toen ze van achteren werd aangereden door een auto die eveneens van de A28 kwam. De veroorzaker reed door zonder zich bekend te maken. Door de klap is de vrouw even buiten kennis geweest. Ze klaagde over rug-, nek- en hoofdpijn en werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Ze hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De tegenpartij reed na het ongeval weg in de richting Epe in een donkere cq zwarte auto. De auto van de vrouw raakte aan de achterzijde beschadigd. Mogelijke getuigen kunnen zich melden via 0900 8844.

Vaassen - Met de schrik vrij....

Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen zag bij het achteruitrijden de auto van een 45-jarige Apeldoornse over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op maandag (29-05) rond 07.30 uur op de kruising Kosterstraat en Houtzagerstraat. De vrouw probeerde nog weg te rijden en claxonneerde maar dat mocht allemaal niet baten. De laadklep van de vrachtwagen schoof over de motorkap tot aan de voorruit. De bestuurster kwam met de schrik vrij. De gehele motorkap liep schade op.

Wezep - Beginnende bestuurder onder invloed

Een 22-jarige automobiliste uit Arnhem bleek bij een politiecontrole op dinsdag (30-05) rond 00.45 uur op de Stationsweg onder invloed van alcohol. Ze blies 0,28 promille. Als beginnend bestuurder overschrijdt ze daarmee de wettelijke norm van 0,2 promille en wordt de overtreding geregistreerd. De politie maakte proces-verbaal op.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --