Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse Juristen Groep speelt in op maatschappelijke relevanties

Nieuw toverwoord 'Compliance' biedt concurrerend voordeel

BUSSUM, mei 2006 - Het gloednieuwe bedrijf NJG Compliance speelt in op de ontwikkelingen in de maatschappij en de veranderende wetgeving. 'Compliance' is het toverwoord van de toekomst, waarbij het draait om integriteit en zorgvuldigheid. Grote en middelgrote banken, verzekeraars, provincies, ministeries, gemeentes, uitkeringsinstanties, belangenorganisaties en het bedrijfsleven moeten tegenwoordig direct verantwoording afleggen aan de autoriteiten in Nederland, de EU en de VS. NJG Compliance helpt die bedrijven bij de invoering van de strengere regelgeving door hen te voorzien van tijdelijke 'compliance' specialisten. Ondersteuning op afroep dus.

Integriteit en zorgvuldigheid zijn sleutelwoorden
In de financiële wereld moet er voldaan worden aan de steeds strengere regelgeving, aangeduid met de term 'compliance'. Dit is een cruciaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Naast het naleven van de externe regelgeving zijn integriteit en zorgvuldigheid kernwaarden voor banken en verzekeraars. Ze anticiperen op positieve trends, maar wapenen zich ook tegen negatieve maatschappelijke ontwikkelingen. Met name tegen extreme vormen zoals de financiering van terrorisme en het witwassen van criminele gelden. Dit bewustzijn zorgt voor vertrouwen bij klanten en aandeelhouders.

'Compliance' van a tot z
'Compliance' heeft een juridische kant vanwege het feit dat wetgeving moet worden vertaald naar procedures en regelgeving voor de eigen organisatie; daarnaast een administratieve kant en het kent marketingaspecten. Met name banken zien de strengere regelgeving als een voordeel op de concurrentie. Zij willen zich positief onderscheiden, zodat de klanten hun vermogen met een gerust hart aan hen kunnen toevertrouwen.

NJG Compliance biedt helderheid
NJG Compliance speelt in op de veranderende wetgeving en schept helderheid in de wereld van regels en wetten. 'Wij bieden een oplossing. Het team van specialisten is zorgvuldig door ons geselecteerd en heeft kennis van zaken. Zij zorgen ervoor dat wij invulling kunnen geven aan een tijdelijke behoefte aan 'compliance' personeel. De invoering hiervan staat bij veel organisaties nog in de kinderschoenen en wij verwachten dat 'compliance' de komende jaren steeds meer aandacht zal krijgen', stelt Olav Berten van NJG Compliance.

Vaak is er bij de opdrachtgevers niet voldoende kennis en capaciteit in huis om vraagstukken omtrent 'compliance' snel en efficiënt op te lossen. Controle en begeleiding van de juridische aspecten is een vitaal onderdeel van de dagelijkse praktijk. NJG-interimmers voeren specifieke en omvangrijke projecten in een kort tijdbestek uit. NJG biedt Detachering, Werving en Selectie, NJG Compliance Talentpool, Payrolling, Compliance Abonnement. Het garandeert risicoverlaging op diverse vlakken, zoals economische risico's en imagoschade. NJG werkt vrijblijvend, binnen 48 uur, en op basis van no cure no pay.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen via 035-62 50 505 of een mail sturen naar info@njg.nl. Nederlands Juristen Groep is gevestigd aan Meerweg 45, 1405 BD te Bussum.