Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 30 mei 2006

Gebiedsuitwerking Oud-Ootmarsum - Nutter

Op 30 mei jl. heeft het College van B&W besloten het project "Gebiedsuitwerking Oud-Ootmarsum - Nutter" op te pakken. Dit betekent dat tussen nu en medio 2007 gewerkt wordt aan het opstellen van een integrale visie voor het gebied ten noordwesten van Ootmarsum (zie kaartje). Ook zal er een uitvoeringsprogramma worden opgesteld, zodat het plan niet alleen bij mooie woorden blijft, maar het ook echt zal worden uitgevoerd.

Aanleiding

Het Bestuurlijk Gebiedsoverleg (BGO) Noordoost Twente heeft in het kader van het Reconstructieplan Salland-Twente aangegeven dat voor dit gebied een integrale gebiedsuitwerking wordt opgesteld. Bepaalde functies in het gebied zitten elkaar nu of in de toekomst in de weg. Er moeten oplossingen gevonden worden voor deze knelpunten en deze moeten vastgelegd worden in de Gebiedsuitwerking. Ook zal de Gebiedsuitwerking een kader zijn voor toekomstige ontwikkelingen en kansen bieden voor mensen die wonen en werken in het gebied.

Organisatie

Binnenkort zal de Stuurgroep die voor dit project wordt ingesteld, voor het eerst bij elkaar komen. In de Stuurgroep zitten de wethouders van de gemeenten Dinkelland (trekker van dit project) en Tubbergen (een gedeelte van het gebied ligt in de gemeente Tubbergen) en een bestuurder van het Waterschap Regge en Dinkel. De Stuurgroep zal op gezette tijden spreken met Staatsbosbeheer, met de LTO-afdeling en mogelijk met andere belangenvertegenwoordigers.

Ook op ambtelijk niveau (projectgroep) zullen de verschillende (belangen)organisaties en particulieren betrokken worden bij de Gebiedsuitwerking. Naast medewerkers van de gemeente Dinkelland werken eveneens medewerkers van het Waterschap Regge en Dinkel, Staatsbosbeheer en Dienst Landelijk Gebied aan het project.

Aanpak

De projectgroep start het project met een inventarisatie per thema: landbouw, natuur, water, landschap, recreatie, leefbaarheid. Alle wensen en de toekomstvisie van provincie, gemeente, (belangen)organisaties, ondernemers en (een deel van de) bewoners van het gebied worden geïnventariseerd. Daarna (in oktober) zullen in een workshop de verschillende wensen en toekomstvisies vanuit de verschillende thema's met elkaar worden samengebracht. Daar waar de wensen goed samengaan kunnen de wensen op een kaart worden ingetekend. Daar waar ze niet samengaan en er knelpunten ontstaan, zal worden geprobeerd die knelpunten op te lossen.

Interviews

In de inventarisatiefase worden onder meer agrarische ondernemers geïnterviewd. Agrarische ondernemers die niet zijn benaderd voor een interview, maar die wel graag geinterviewd willen worden omdat ze toekomstplannen hebben die van belang zijn voor de gebiedsuitwerking, kunnen zich melden bij de projectleider Ellen List van de gemeente Dinkelland.

Communicatie en inspraak

Het resultaat van de eerste fase is de "wensenkaart". Na bespreking in de stuurgroep zal deze wensenkaart aan de streek worden gepresenteerd. De streekbewoners kunnen een reactie geven op de wensenkaart. Deze reacties worden meegenomen in de volgende fase: het maken van de inrichtingskaart en het bijbehorende plan. Ook dit zal worden gepresenteerd en wederom kan op dit resultaat gereageerd worden. Dit zal medio 2007 zijn.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder de heer Kleissen op telefoonnummer 0541-854 154 of met team communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185.


---- --