Gemeente Berkel en Rodenrijs


Prijsvraag nieuwe brandweerkazerne
Doe mee met de prijsvraag! Aan de Berkelse Poort verrijst - inmiddels duidelijk zichtbaar - de nieuwe brandweerkazerne. November 2006 wordt de kazerne in gebruik genomen. Boven de uitrukdeuren - aan de buitenzijde - is ruimte voor een spreuk. Een ruimte die we graag door inwoners van Berkel en Rodenrijs laten invullen. Onder het motto "de brandweer is van ons allemaal" is besloten alle inwoners van Berkel en Rodenrijs te betrekken bij de totstandkoming van de spreuk voor de nieuwe kazerne.

Deze spreuk kan een signaal afgeven van inwoners naar brandweermensen of andersom. Op basis van een korte briefing - waarin de randvoorwaarden worden opgenomen - wordt men vrijgelaten in het ontwerp. Een creatieve geest moeten we immers niet verstoren.

Naast de inwoners is er ook specifiek aan kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen en aan de jeugdbrandweerleden gevraagd hierover na te denken.

Om ook de jongere kinderen bij de nieuwe kazerne te betrekken is er voor de groepen 1 t/m 6 van alle basisscholen een kleurwedstrijd uitgeschreven. Uiteraard is er een passend prijsje voor de verschillende winnaars. Alle kleurplaten komen straks - als een soort van welkom -voor de brandweermensen in hun nieuwe kazerne te hangen.

Opdracht
Ontwerp een unieke spreuk voor boven de "uitrukdeuren". Het gaat om een ruimte van 25 meter breed en 60 à 70 cm hoog. Er wordt uitgegaan van een letterhoogte van 35 tot 40 cm.


- De tekst moet minimaal 17 letters bevatten en niet meer dan 34;
- Verder is het absoluut belangrijk dat de tekst duurzaam is;
- Het is leuk als de tekst een relatie heeft met de brandweer of met veiligheid maar is geen absolute voorwaarde;

- Lever je spreuk in voor 16 juni.

Er kan in termen gedacht worden als PARAAT, STOER EN VEILIG. En als het even kan is het leuk als er ook nog een directe link ligt naar de brandweer.

Jurering spreuk
Er is een jury samengesteld om de beste spreuk naar boven te halen. Dit kan vanuit de kinderen komen maar ook vanuit de andere inwoners. Het wil overigens niet zeggen dat de winnende spreuk ook daadwerkelijk in de kazerne komt te hangen. De jury behoudt zich het recht voor om - als de spreuk niet passend is - wél een winnaar uit te roepen maar de spreuk niet te gebruiken.

Uitslag
Alle kleurplaten en spreuken moeten voor 16 juni worden ingeleverd bij de gemeente. Op 30 juni maakt de jury de winnaars van de kleurwedstrijd bekend en de genomineerden van de spreuk. En of de winnende spreuk ook aan alle eisen heeft voldaan en boven de "uitrukdeuren" wordt geplaatst............ dat blijft even afwachten tot de opening van de kazerne.

Adresgegevens
U kunt de spreuk opsturen naar:

Gemeente Berkel en Rodenrijs
T.a.v. de Brandweer
Antwoordnummer 15016
2650 VH Berkel en Rodenrijs
of via e-mail naar info@berkelenrodenrijs.nl

Uiteraard kan de prijsvraag ook worden ingeleverd bij de centrale balie van het gemeentehuis.

Vragen
Heeft u vragen? Neemt u dan kunt contact op met de afdeling Communicatie van Berkel en Rodenrijs, telefoon (010) 514 0608

Staat jouw spreuk straks boven de uitrukdeuren?

Laatste wijziging website: 30 mei 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs