Gemeente Coevorden

The Country Farm ontvangt 5.000 euro uit Action-project

Vanuit het Action-project, dat ondernemers in de toeristisch-recreatieve branche een financiële ondersteuning biedt, is een derde bedrijf beloond met 5.000 euro. Het gaat om The Country Farm uit Stieltjeskanaal, dat sinds 1998 bestaat en nu een doorstart maakt. In 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om drie ondernemers te ondersteunen via dit zogenoemde Action-project. Binnenkort bekijkt het college of het Action-project een vervolg krijgt.

Het gemeentebestuur wil de toeristische recreatieve sector uitbreiden en versterken. Bovendien wil het college graag het ondernemerschap stimuleren. In september 2003 heeft het college daarom ingestemd met de aansluiting bij het Action-project, dat bedoeld is om het ondernemerschap te activeren. Het project is opgestart door de Hogeschool Drenthe en het Drenthe College. De doelstelling is om starters of doorstarters op weg te helpen

Deelnemers aan `Action' worden intensief begeleid, waarbij alle aspecten van het ondernemerschap aan de orde komen. Maar de starters moeten het zelf doen, ze maken hun eigen ondernemersplan, ze maken hun eigen producten en ze maken zelf keuzes.

In de gemeente Coevorden hebben zich tot nu toe zo'n 40 starters bij de projectleiding van Action gemeld; de eerste drie die aan de criteria voldeden zijn geselecteerd. Eerder kregen mevrouw Borsboom uit Schoonoord en de heer Dijenborgh uit Wachtum een bijdrage.

The Country Farm
De derde starter, die met goed gevolg het ondernemersplan heeft gepresenteerd is het bedrijf The Country Farm uit Stieltjeskanaal. Het bedrijf The Country Farm bestaat sedert 1998. Een aantal jaren geleden is mevrouw Geerlings begonnen met de organisatie van de Drentse Winterfair.