Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (300506)

OOSTERHOUT NB, 30 mei 2006

Politie zoekt getuigen verkrachting

OOSTERHOUT: Rechercheurs van het Zedenteam van de politie zijn op zoek naar getuigen van een verkrachting die zich woensdag 24 mei heeft afgespeeld. Bij deze verkrachting waren drie jongens betrokken. Zondag 28 mei deed een 14-jarig meisje uit Oosterhout aangifte bij de politie. Ze vertelde dat ze woensdag 24 mei omstreeks 16.15 uur door het Luckwell park fietste toen ze plots door drie haar onbekende mannen werd beetgepakt. De drie sleurden haar mee de bosjes in, waar ze vervolgens werd verkracht. De verdachten zijn blanke mannen van tussen de 20 en 25 jaar oud. De mannen waren ongeveer 1.75m lang. Twee van hen hadden kort blond haar, de derde had lang, bruin haar. Na afloop zag het meisje het drietal op een nabij gelegen parkeerplaats bij een blauwe auto, een zogenaamd sportmodel, staan. Het slachtoffer omschrijft de auto als een platte, lage auto. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die woensdagmiddag 24 mei iets verdachts hebben gezien in het park of de omgeving ervan. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die aanslaan op de combinatie van de drie mannen en de blauwe auto. Getuigen kunnen bellen met de politie van het district Oosterhout, telefoon 0900-8844.

Het is ook mogelijk om anoniem informatie te verstrekken via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

RIJEN: Bij een inbraak in een bedrijfspand in de Ericssonstraat is computerapparatuur gestolen. De politie werd dinsdag 30 mei om 00.30 uur bij de inbraak geroepen. Kort tevoren was de alarminstallatie in werking getreden. Er bleek een ruit van het bedrijfspand te zijn ingeslagen. De nog onbekende dader nam in ieder geval twee flatscreens mee. De politie nam een aangifte op en stelde gereedschap veilig, dat de dader had achtergelaten.

RIJEN: Schotelantennes en plasmaschermen werden als buit meegenomen bij een inbraak aan de Nijverheidslaan. Ook hier vernielde de dader een ruit om het bedrijfspand binnen te komen. Dat gebeurde tussen maandag 29 mei 10.00 uur en dinsdag 30 mei 08.15 uur. De eigenaar van het bedrijf heeft inmiddels aangifte gedaan en maakt nog een specificatie van wat er precies is gestolen.

WOUDRICHEM: Er is ingebroken in het gemeentehuis van Woudrichem, gelegen aan het Raadhuisplein. Het misdrijf vond plaats op dinsdag 30 mei tussen 01.40 uur en 02.00 uur. Nadat de daders een raam hadden geforceerd van de afdeling Openbare Werken, zijn ze de kantoorruimte binnengedrongen. Daarbij werd ook het inbraakalarm geactiveerd. De inbrekers zagen kans om zeven computers met beeldschermen weg te nemen. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Vijf opgevoerde brommers bij ASO-controle

RIJEN: De Rijense politie haalde dinsdag 30 mei tussen 07.30 uur en 08.30 uur acht bromfietsen van de weg voor een technische controle. Dat gebeurde op de Vijf Eiken, in het kader van het project Aanpak Scooter Overlast. Van de acht brommers bleken er vijf opgevoerd te zijn. Eén van de bestuurders kreeg een proces-verbaal omdat er aan de voorkant van zijn brommer geen gele vlakken zichtbaar waren. Deze gele stickers of gele plaat is bedoeld om aan andere weggebruikers kenbaar te maken dat het om een bromfiets gaat. Snorfietsen zijn uitgerust met een oranje plaat of oranje sticker. Naar gelang de kleur kunnen andere weggebruikers een inschatting maken over de snelheid van het voertuig.

Politie rolt brandgevaarlijke hennepkwekerij op

TERHEIJDEN: De politie trof op maandagochtend 29 mei in een woning in de Molenstraat een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit circa 52 plantjes. De politie kwam de kwekerij op het spoor door tips, gevolgd door een warmtemeting. In overleg met de officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Een werknemer van Essent constateerde tijdens het politieonderzoek dat er gefraudeerd was met de meterkast. De stoppen waren te heet om aan te raken. Ook was te zien dat de bedrading al aan het smelten was vanwege de hitte. Er was dus acuut gevaar voor brand in deze woning. De politie arresteerde de 43-jarige bewoner en maakte proces-verbaal tegen hem op.

TERHEIJDEN: In een loods aan de Munnikenhof vond de politie een wietplantage van 464 hennepplanten. Deze kwekerij werd maandagmiddag 29 mei door de politie opgerold, naar aanleiding van een politieonderzoek. De aangetroffen planten zijn door de politie bemonsterd, in beslaggenomen en daarna vernietigd. De eigenaar van het pand, een 44-jarige man uit Breda, werd door de politie gearresteerd. Hij verklaarde niet op de hoogte te zijn geweest van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in de door hem verhuurde loods. De politie is nu op zoek naar de huurder van het pand.

Politie zoekt jeugdige getuigen bedrijfsinbraak

RAAMSDONKSVEER: De politie is op zoek naar enkele jongeren, die mogelijk getuige zijn geweest van een inbraak in een bedrijf aan de Steurweg in Raamsdonksveer. De inbraak is gepleegd tussen vrijdag 5 mei 17.30 uur en maandag 8 mei 07.00 uur. De inbreker of inbrekers wisten het pand binnen te komen door een ruit naast een toegangsdeur te vernielen. De buit bestond uit inbouwapparatuur voor voertuigen, zoals navigatiesystemen en carkits.

De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen stelde een onderzoek naar de inbraak in, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot aanhoudingen. Wel hoorde de politie tijdens het onderzoek van personeel van een naastgelegen bedrijf dat zij jongeren gesproken hadden, die de inbraak mogelijk gezien hebben. De politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen wil graag in contact komen met deze jongeren. Zij kunnen contact opnemen met de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Auteur: Leonie van Ooijen