Winnaar Reisbureau van het Jaar 2006

Brouwerbetist

Reisburo Relik & van Hooft landelijke winnaar verkiezing Reisbureau van het Jaar 2006

Gouda, 30 mei 2006
Reisburo Relik & van Hooft te Breda is maandag 29 mei uitgeroepen tot landelijke winnaar van de verkiezing Reisbureau van het Jaar 2006. Het reisbureau werd op 21 april al voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het beste reisbureau van de provincie Noord-Brabant. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Onno van den Brink, President Directeur van Transavia.com, tijdens een feestelijke gala-avond in Hotel/Congrescentrum 'Heerlickheijd van Ermelo'. De tweede plaats in de landelijke verkiezing was voor Reisbureau Internoord Groningen en derde werd Limburg Travel BV in Maastricht.

De uitverkiezing tot landelijk winnaar heeft alles te maken met de kwaliteit van de dienstverlening waar de eigenaren Louise Stolwerk en Rob Jongmans voor staan. Reisburo Relik & van Hooft positioneert zich in de regionale markt als een kantoor met zeer ervaren personeel dat is gespecialiseerd in met name de meer bijzondere en maatwerkreizen, waaronder golfreizen, cruises en incentives. In een markt waarin veel reisbureaus moeten opboksen tegen de opkomst van internet, laat Relik & Van Hooft zien dat reisbureaus nog steeds kunnen groeien als gekozen wordt voor een zeer marktgerichte aanpak.

De verkiezing is een initiatief van vakblad Reisrevue en heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het voortdurende proces van kwaliteitsverbetering van de reisbureaus. Reisbureaus nemen op vrijwillige basis deel aan de verkiezing. Dit jaar stond 'het stenen reisbureau' centraal en werd er met name gekeken naar de kwaliteit van het verkoopadvies en de mate waarin een reisbureau er in slaagt van een (be)zoeker ook een boeker te maken (conversie). In twee provincies voldeden de deelnemende reisbureaus niet aan de door de organisatie gestelde eisen en werd geen winnaar aangewezen.

De tien provinciale winnaars dongen uiteindelijk mee naar de landelijke titel. Op basis van een gesprek met een deskundige jury werden de drie winnende reisbureaus geselecteerd. De jury bestond uit: de heer Onno van den Brink (juryvoorzitter en president directeur van transavia.com), de heer J. Martron (Airtrade/Travelpackager), mevrouw R. Engeman (ANVR), mevrouw C. van Dongen (De Jong Intra Vakanties), de heer J. Rengers (Europeesche Verzekeringen), de heer R.J. Meerpoel (Holiday Cars), de heer H. Mosselman (Sudtours Reisorganisatie), mevrouw N. Eshuis (Travel Trend) en de heer J. Lokhoff (hoofdredacteur Reisrevue en initiatiefnemer van de verkiezing).

Noot voor de redactie (