Cmc2

Eliades Ochoa bezoekt Nederland

MIDDELBURG (14 april 2005) - Eliades Ochoa, bekend van de Buena Vista Social Club, komt voor 4 concerten naar ons land. De populaire Cubaanse zanger zal eind mei / begin juni te bewonderen zijn in Utrecht, Rotterdam, Vlissingen en Eindhoven.

De in 1999 opgenomen documentaire Buena Vista Social Club; een muziekproject van Ry Cooder en voor film geregisseerd door Wim Wenders heeft heel wat stof doen opwaaien. Cubaanse muziek stond plotseling weer in de belangstelling en vergeten muzikanten als Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Compay Segundo etc. werden eindelijk weer gewaardeerd. Wereldwijd werden circa 9 miljoen cd's en dvd's van dit project verkocht.

De jongste van de meewerkende artiesten destijds was Eliades Ochoa (1946). Ook hij kwam daarmee in het middelpunt van de belangstelling.

Dit jaar kwam Eliades Ochoa opnieuw in Nederland in de belangstelling. Hij werkte mee met Blof aan het project Umoja. Het nummer 'Hemingway' werd op een veranda in Santa Fé (een dorpje vlakbij Havana) opgenomen. De compositie is tweetalig: Nederlands-Spaans en wordt gezongen door Eliades Ochoa en Paskal Jakobsen. Begin mei zal het sfeervolle duet als single uitgebracht worden.

Met zijn eigen groep Grupo Patria betaande uit 7 Cubaanse muzikanten zal Eliades Ochoa een breed repertoire doorlopen. Daarbij zullen de typische Cubaanse klanken voor een vrolijke avond zorgen waarbij bekende nummers als Chan Chan en Pintate los Labios Maria niet zullen ontbreken.

Tourschema:

31 mei Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht

1 juni De Doelen, Rotterdam

2 juni Arsenaal, Vlissingen

3 juni Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven

Kaarten voor de concerten kosten 27,50 euro en zijn vanaf woensdag 19 april te koop bij de bekende verkoopadressen, Ticketservice Nederland, www.ticketservice.nl , postkantoren, GWK, Free Record Shop en aan de kassa's van de theaters.

Vanaf vandaag zijn kaarten via een exclusieve pre-sale verkrijgbaar via de Blofshop op www.blof.nl.


---
Noot aan de redactie (