Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

20-04-2006

31 mei scholing medicatieveiligheid voor verzorgenden

Op woensdag 31 mei 2006 organiseert het LEVV het Elfje 'Medicatieveiligheid', speciaal voor verzorgenden. Deze bijeenkomst draait om de vraag welke bijdrage verzorgenden kunnen leveren aan het veilig verstrekken van medicijnen.

Verzorgenden hebben een belangrijke rol bij het uitzetten, delen en toedienen van medicatie. Maar wat houdt die rol precies in, wat moeten ze weten en waar zijn ze voor verantwoordelijk? Hoe kunnen verzorgenden fouten bij het verstrekken van medicatie voorkomen en hoe kunnen ze de veiligheid bij het verstrekken van medicatie verbeteren?

Doel
Na afloop weten de deelnemers waar ze op moeten letten bij het verstrekken van medicatie en wat nodig is om het verstrekken van medicatie veilig te laten verlopen.

Voor wie?
Verzorgenden die medicijnen verstrekken

Programma
Aan de hand van de ervaringen en kennis van de deelnemers wordt eerst het proces van medicatieverstrekking in kaart gebracht. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vraag wie waarvoor verantwoordelijk is en wat de rol van de organisatie is.
Vervolgens komt aan de orde welke fouten voor kunnen komen bij het verstrekken van medicatie en hoe verzorgenden en hun instellingen daar mee om zouden moeten gaan. In het tweede deel van het programma komt aan de orde wat verzorgenden zelf kunnen doen om het proces van medicatie verstrekken zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Aanmelden
Monique van Veldhuijzen
Onder vermelding van 'medicatieveiligheid 31 mei' E m.veldhuijzen@levv.nl
T 030 2919042

De bijeenkomst is van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van het LEVV in Utrecht. De kosten van deelname bedragen EUR 11,-. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Krijgt u een plaats toegewezen, dan ontvangt u ongeveer twee weken voor de bijeenkomst een definitieve uitnodiging.

Wees erbij want... 'Kennis maakt zorg beter'