Gemeente Tiel


Leerkrachten Tielse scholen Reizen in de tijd

Leerkrachten van negen Tielse scholen voor basisonderwijs en speciaal onderwijs maken op woensdag 31 mei 2006 tijdens een speciale presentatiebijeenkomst kennis met het lesmateriaal van het project Reizen in de tijd over cultureel erfgoed in Tiel. In het schooljaar 2006-2007 gaan de leerkrachten de lessen geven aan ongeveer 2200 leerlingen. Reizen in de tijd is een samenwerking tussen Tielse scholen, culturele instellingen, de schoolbegeleidingsdienst en de gemeente.

In het project Reizen in de tijd maken de leerlingen kennis met hun cultureel erfgoed, dat zijn alle materiele sporen van de geschiedenis van de mens. Het lesmateriaal is ontwikkeld door de scholen in samenwerking met de schoolbegeleidingsdienst en vier culturele instellingen in Tiel, het Regionaal Archief Rivierenland, museum De Groote Sociëteit, de bibliotheek en centrum voor kunstzinnige vorming De Plantage.

De presentatiemiddag begint met het bekijken van de lesmaterialen. Daarna gaan de leerkrachten zelf aan de slag: ze krijgen zelf workshops die ze volgend jaar met hun eigen leerlingen gaan doen en ze gaan op excursie in het verleden van Tiel.

Het project ontvangt subsidie van het landelijk project Erfgoed à la carte. Dit is een stimuleringsregeling met als doel de aandacht voor het cultureel erfgoed als onderdeel van het cultuurbeleid te integreren in het onderwijs en daarmee ook in de leefwereld van kinderen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 22 mei 2006