Saxion Hogescholen
BR>

di 23 mei 2006

VOLledig door het lint, een vorstelijke ervaring

Op woensdag 31 mei 2006 vindt het jaarcongres van de Vereniging van Oud Leerlingen (VOL) van Erkende Hoge Hotelscholen in Apeldoorn plaats. `VOLledig door het lint, een vorstelijke ervaring' is de titel die het jaarlijkse congres dit jaar draagt. Het congres vindt plaats op drie Apeldoornse locaties: Schouwburg Orpheus, Bilderberg hotel de Keizerskroon en de Hogere Hotelschool van Saxion Hogescholen aan de Kerklaan.

Het congres

De dag begint met een ontvangst en de algemene ledenvergadering van de VOL. Na de lunch, `inclusief lintjesregen', wordt het congres geopend door de heer Alef de Jong van SIR Communicatie Management uit Enschede. Aansluitend vinden er diverse workshops én een kook-clinic in hotel De Keizerskroon plaats. Het officiële programma wordt afgesloten met het groot dictee der culinaire taal, afgenomen door de heer Berend Berlijn. De kennis van de -nieuwe- Nederlandse spelling in relatie tot culinaire termen wordt getest. De winnaar van dit dictee wint een overnachtingsarrangement, beschikbaar gesteld door hotel De Keizerskroon in Apeldoorn.

Vereniging Oud Leerlingen

De VOL is de Vereniging van Afgestudeerden van Erkende Hoge Hotelscholen. De circa 1.250 leden en donateurs bekleden managementfuncties in de (internationale) horeca en aanverwante bedrijfstakken, zoals de cateringsector, congresorganisaties, toerisme, (horeca-) toeleveranciers, (gezondheidszorg-)instellingen en zakelijke dienstverlening.De leden zijn woonachtig en/of werkzaam in binnen- en buitenland en hebben één ding gemeen: ze zijn afgestudeerd aan een erkende Hoge Hotelschool in Nederland of daarbuiten. Het doel van de VOL is de onderlinge band tussen afgestudeerden in stand te houden en te versterken teneinde de maatschappelijke positie van de leden te verbeteren, zowel vanuit een zakelijk als vanuit een sociaal oogpunt. De VOL is opgericht op 15 maart 1932. Verder is de VOL koninklijk goedgekeurd op 6 september 1952. De vereniging is lid van de Union Internationale des Anciens Elèves des Ecoles Hôtelières.

Saxion Hoger Hotelonderwijs

In juni 2005 zijn de eerste studenten van de Saxion opleiding Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn afgestudeerd. Voor hen is dit de eerste gelegenheid om als aspirant-lid het jaarcongres van de VOL bij te wonen. Huidige studenten van de opleiding organiseren het congres in samenwerking met de VOL.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------