Pijnacker-Nootdorp


datum 23 mei 2006

Opening wijkfeest Pijnacker Noord 31 mei

Op 31 mei opent wethouder Suijker (Welzijn en Onderwijs) het wijkfeest in Pijnacker-Noord. De opening vindt plaats om 15.00 uur op de Gouden Regensingel. De Brede School Noorderbreedte organiseert 's middags een straatspeelfestijn. 's Avonds zorgt de Wijkvereniging Pijnacker Noord voor een bruisend programma.

Noorderbreedte organiseert het speelfestijn voor alle kinderen in Pijnacker-Noord om een goed contact tussen ouders, kinderen en andere inwoners in deze wijk te stimuleren. Alle activiteiten spelen zich af rondom Park Berkenoord. Kinderen kunnen zich uitleven met onder andere: badminton, workshops rap en Afrikaans trommelen, volleybal, jeu de boules en Oud-Hollandse spelletjes. Verder zijn er voorstellingen van Circus Kwibus en Muziektheater Wergelmir en rijdt er een treintje rond.

Tijdens het bezoek aan de straatspeeldag blijven ouders zélf verantwoordelijk voor hun kinderen. Gezien de verwachte opkomst is begeleiding van kinderen jonger dan 10 jaar door een volwassene gewenst.

Om 19.00 uur loopt drumfanfare Haaglanden een rondje door de wijk. Dit duurt tot 19.30 uur, waarna het avondgedeelte begint, dat door de wijkvereniging Pijnacker-Noord wordt georganiseerd. Meer informatie over het avondgedeelte vindt u op de site van de wijkvereniging: www.pijnacker-noord.nl.

Noot voor de pers: in de bijlage vindt u het volledige activiteitenprogramma.