Gemeente Elburg


Oranjekoorts stijgt tot kookpunt.

Hoewel het voetbalseizoen voorbij is vindt er toch nog een streekderby plaats. Op 31 mei speelt SV 't Harde tegen ESC om te kijken wie de `hoogste' oranjekoorts heeft. TV en radio Gelderland zijn op het idee gekomen om een competitie te starten, FC- Oranjekoorts.

Deze competitie moet leiden tot de ultieme Gelderse derby rond het WK voetbal. 't Harde en ESC hebben de handen in één geslagen om te strijden om de hoofdprijs van EUR2006,-. In totaal zullen er 24 Gelderse clubs meedoen, de club met de `hoogste' oranjekoorts wint de hoofdprijs. De derby zal om 16.00 uur beginnen op sportpark Schenk in `t Harde en duurt tot 19.00 uur.

De clubs moeten een team opstellen dat bestaat uit vier B- junioren, vier A- junioren, vier eerste elftal spelers en vier overige senioren, waarvan er minimaal twee boven de 30 moeten zijn. Naast de voetbalwedstrijd wordt er ook stropdas geschoten en een WK-quiz gehouden. Ook moeten er zoveel mogelijk mensen in clubtenue naar sportpark Schenk komen om te zorgen dat hun club wint. Want ook dit hoort bij de wedstrijd, een telling hiervan vindt plaats tussen 18.00 uur en 18.30 uur. De club met de meeste personen in een clubtenue verdient extra punten.

De beide clubs moeten ook een `oranje' product maken om hun oranjekoorts nog duidelijker te maken. Deze zal beoordeeld worden door de mensen van omroep Gelderland. Het hele gebeuren zal ondersteund worden door een dj van radio Gelderland. Zowel ESC als SV 't Harde zullen alles in het werk stellen om deze derby winnend af te sluiten. Het beloofd een hele happening te worden, voor groot en klein.