Gemeente Woerden

24 mei 2006

Plannen Jozef Israëlslaan gereed

Informatieavond woensdag 31 mei in wijkgebouw t Schildershonk

Misschien bent u al eerder betrokken geweest bij alle veranderingen rondom de Jozef Israëlslaan; de woningbouw, de brede school of het zorgcentrum? Aanleiding genoeg om ook de verkeerssituatie en inrichting van de Jozef Israëlslaan onder de loep te nemen.

Tijdens een bijeenkomst met bewoners in december 2005 zijn bouwstenen voor een nieuw plan aangeleverd. In februari 2006 kregen de bewoners het nieuwe ontwerp te zien. Met de opmerkingen die tijdens deze avond naar voren kwamen is in het nu voorgestelde ontwerp rekening gehouden. Zo gaven bewoners aan dat schoolkinderen behoefte hebben aan een duidelijke en verkeersveilige oversteek en vroegen om een zebrapad bij de brede school. Dit element is aan het plan toegevoegd. Ook aan andere opmerkingen is aandacht besteed. Zo zijn de elementen van het project veilige schoolomgeving in dit voorstel meegenomen.

De maatregelen als onderdeel van het totaalplan:
- De Jozef Israëlslaan wordt een 30 km zone. De 30 km zone geldt voor de hele westzijde van het Schilderskwartier met uitzondering van de Rembrandtlaan.

- Alle bestaande voorrangsregelingen worden daarbij opgeheven.
- De aanleg van twee zebrapaden: ter hoogte van het zorgcentrum en bij de kruising met de Albert Cuypstraat

- Het plein ten oosten van het winkelcentrum wordt vergroot om op deze wijze de verblijfskwaliteit rond het winkelcentrum en daarmee de kwaliteit van de entree van het Schilderskwartier te verbeteren.
- De Jozef Israëlslaan ten noorden van de Jan Steenstraat wordt ingericht als fietsstraat

- De Gerard Terborghstraat wordt aangewezen als fietspad / voetpad. Schooltaxis mogen van dit fietspad gebruik maken.

Bent u benieuwd naar het totaalplan? Op 31 mei wordt een informatieavond gehouden, waar het hele plan uit de doeken gedaan wordt. De wijkwethouder, Annet van der Woude, zal hierbij aanwezig zijn.
Voor de verkeersmaatregelen geldt van 29 mei tot en met 23 juni een inspraakperiode. Gedurende deze periode, maar ook op de informatieavond kunt u uw zienswijze kenbaar maken.

Informatieavond verkeersmaatregelen Jozef Israëlslaan / Schilderskwartier
Woensdag 31 mei 2006
Wijkgebouw t Schildershonk
A. van Dijckstraat 2
Aanvang: 19.30 uur
U bent van harte welkom!