Gemeente Leiden

Burgemeester van Juigalpa bezoekt Leiden

Op 31 mei komt Burgemeester Rito Siles Blanco van Leiden's zusterstad Juigalpa (Nicaragua) op bezoek in Leiden. Het is het tweede bezoek van de heer Siles Blanco aan Leiden. In 1988 heeft hij Leiden ook bezocht.

De heer Siles Blanco, die vergezeld wordt door het hoofd strategische planning van de gemeente Juigalpa, is in Nederland op uitnodiging van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland- Nicaragua. Tezamen met vertegenwoordigers van andere Nicaraguaanse steden volgen zij een programma over de verbetering van besluitvormingsprocessen binnen de gemeente. Onderdeel van dit programma vormt een bezoek aan de Nederlandse zustersteden. Voor Juigalpa is dit naast Leiden ook Den Haag.

Op het programma in Leiden staat onder andere een bezoek aan het nieuwbouwproject 'Nieuw Leyden', een kennismaking met burgemeester Lenferink en stedenbandenwethouder Van As en een bezoek aan het ROC. Het ROC steunt al vanaf 1998 het beroepsonderwijs in Juigalpa dat van groot belang is voor de sociaal-economische ontwikkeling in het arme Nicaragua.

Info voor de pers: 31 mei tussen 17.00 en 18.00 uur vindt er in de Raadzaal een Ronde Tafel gesprek plaats met de bezoekers. Tijdens dit gesprek, dat onder leiding staat van ambtenaar Remko Slavenburg, kunnen vragen worden gesteld.

Nadere informatie: Floor van Deursen, Bureau Communicatie, tel: 071-516 51 38.


---- --