Gemeente Delft

Opening kindvriendelijke route naar school op 31 mei

Op woensdag 31 mei wordt de snoeptegelroute in Tanthof-West geopend. De snoeptegelroute is een lint van tegels in de vorm van snoepjes naar de school. Kinderen van de basisscholen De Bonte Pael en De Bron hebben de tegels zelf ontworpen onder leiding van kunstenares Bernadette Palsma. De opening van de snoeptegelroute wordt rond 8.45 uur verricht door de wethouders Anne Koning (verkeer) en Dick Rensen (onderwijs), samen met de schooldirecteuren en leerlingen van beide scholen.

De snoeptegelroute is een veilige wandelroute naar school. Ouders van kinderen wordt gevraagd hun kinderen af te zetten bij een van de twee 'dropzones', de parkeerplaatsen aan weerszijden van de school. Om de dropzones duidelijk te markeren, heeft de Delftse kunstenaar Jan Wisse twee grote Engelse droppen ontworpen. Vanaf de dropzone kunnen de kinderen over de snoeptegels veilig naar school wandelen over de snoeptegels.

De snoeptegelroute ('lekker veilig') is een landelijke primeur en past binnen het project 'Kinderen veiliger door Delft', een project van de gemeente Delft in samenwerking met scholen, andere organisaties en ouders. De dropzone is een originele variant op de 'Kiss and ride-plaatsen' die al op meerdere plaatsen in het land bestaan. Het idee is afkomstig van kunstenares Bernadette Palsma, die met vijftien kinderen van beide scholen de cursus 'Ontwerp je eigen snoeptegel' als brede schoolactiviteit aanbood. Samen met de kinderen ontwierp ze een veilige wandelroute naar school.

Leerlingen van de Bonte Pael (groep 7 en 8) en De Bron (groepen 6 en 8) verzamelen zich op woensdag 31 mei bij de dropzones. De wethouders Anne Koning (verkeer) en Dick Rensen (onderwijs) zijn uitgenodigd om een Engelse drop te onthullen. Zij krijgen hulp van de directeuren en de kinderen. Na de onthulling van de dropzones lopen de kinderen via de snoeptegelroute naar school; de groepen komen elkaar tegen bij de schoolingang. Op het schoolplein volgt een korte toelichting op het project. Noot voor redactie: