Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Startconferentie 'Perinatale zorg bij allochtonen in Overijssel'.

Uit landelijk TNO onderzoek blijkt dat allochtone kraamvrouwen onvoldoende gebruik maken van kraamzorg, waardoor zij een aanzienlijke achterstand hebben in kennis over bijvoorbeeld preventie van wiegendood, luchtweginfecties en overvoeding. In Nederland komt zuigelingensterfte meer voor bij allochtone baby's dan bij autochtone baby's, evenals groeivertraging, vroeggeboorte en te licht geboortegewicht.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn aanleiding geweest om te onderzoeken hoe de zorg rondom zwangerschap en bevalling voor allochtonen is geregeld in Overijssel. Hiervoor heeft het SMO onder andere allochtone moeders, zorginstellingen en kraamverzorgsters geïnterviewd. Het SMO wil hiermee helder krijgen hoe toegankelijk de kraamzorg is voor allochtonen en in welke mate de zorgverlening bekend is met achtergronden en wensen van allochtone clienten.

Naar aanleiding van dit onderzoek organiseert het SMO op woensdag 31 mei in het Almelose Theaterhotel de startconferentie 'Perinatale zorg bij allochtonen in Overijssel'. Deze conferentie is bedoeld voor alle betrokkenen en geïnteresseerden. Tijdens deze startconferentie zal een kerngroep geformeerd worden die gedurende vier terugkomdagen de aanbevelingen in praktijk probeert te brengen.



Ingezonden persbericht