Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 29 mei 2006

Josh Ritter live op Fabchannel.com

Kijk het Paradiso concert online

Woensdag 31 mei speelt singer/songwriter Josh Ritter in Paradiso, Amsterdam. Fabchannel.com zendt de hele show op het internet uit, in beeld en geluid. De live-uitzending begint om 21:15 uur. Achteraf wordt de registratie opgenomen in het online archief op www.fabchannel.com en is daar terug te zien. Zowel live als on demand is het concert van Josh Ritter gratis te bekijken.

Na het horen van 'Girl From the North Country' van Bob Dylan en Johnny Cash kocht Amerikaanse singer/songwriter Josh Ritter zijn eerste gitaar. Helemaal weg van de muziek van Gillian Welch en Leonard Cohen ruilde hij zijn studie neuroscience in voor een carrière in muziek. Josh Ritter debuteerde in 1999 met een zelfgetitelde plaat, maar viel voor het eerst op in 2001 toen hij in eigenbeheer 'Golden Age of Radio' uitbracht. Ritter werd gevraagd voor een tour met The Frames en HBO gebruikte een nummer van de plaat voor de aftiteling van de tv-serie 'Six Feet Under'. Na 'Hello Starling' (2003) kwam maart 2006 'The Animal Years' uit.

Fabchannel zendt wekelijks concerten, performances en lezingen in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts heeft Fabchannel.com een uitgebreid online videoarchief met ruim 500 volledige concerten van artiesten als Ron Sexsmith, Ane Brun, Andrew Bird en The Arcade Fire.

http://www.joshritter.fabchannel.com

Komende webcast:

maandag 29-05-2006 21:00 uur :Family Stand woensdag 31-05-2006 21:15 uur :Josh Ritter
---