Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Inloopoverleg Anthony Moddermanstraat

Woensdag 31 mei wordt er een inloopoverleg gehouden over het groot onderhoud en profielwijziging aan de Anthony Moddermanstraat.

Het stadsdeel gaat de Antony Moddermanstraat opknappen. Het ontwerp van de nieuwe inrichting omvat de hele openbare ruimte: het wegprofiel, het materiaal van de verharding, het parkeren, de verkeersafwikkeling, de bomen en ander openbaar groen, het wegmeubilair (zoals banken, fietsenrekken, e.d.), de afvalvoorzieningen, en de openbare verlichting. Bij groot onderhoud kijken wij meteen ook naar de riolering, kabels en leidingen.

Verkeer en parkeren
Het stadsdeel gaat de Antony Moddermanstraat veiliger maken voor fietsers. De straat is een belangrijke verbindingsweg tussen Geuzenveld en Slotermeer, waar een maximum snelheid geldt van 50 kilometer per uur. Voor fietsers komen er vrijliggende fietspaden. De rijbaan krijgt een breedte van iets meer dan 7 meter en alleen aan de zuidkant van de straat komen parkeervakken.

De bomen
De helft van de kastanjes langs de Antony Moddermanstraat is aangetast door een bloedingziekte. Omdat deze ziekte snel om zich heen grijpt, hebben ook de overige kastanjes weinig toekomst. Het voorstel is daarom aan de zuidzijde van de straat de Oosterse plataan aan te planten. Aan de noordzijde blijft door de aanleg van een vrij fietspad te weinig ruimte in het nieuwe wegprofiel om bomen te planten.

Ondergrondse afval containers
Op één locatie komen ondergrondse glas- en papierbakken, ook komt er een ondergrondse textielbak. Aan de zuidzijde van de straat blijven de drie aanbiedlocaties voor het aanbieden van GFT en restafval gehandhaafd.

Uitvoering
Het stadsdeel wil de reconstructie van de Antony Moddermanstraat in het najaar uitvoeren. U krijgt daarover en over de noodzakelijke verkeersmaatregelen nog nader bericht.

Inloopoverleg
Wij willen u graag in de gelegenheid stellen persoonlijk te reageren op de voorstellen over het groot onderhoud en de profielwijziging, en daarover uw mening te geven. Het stadsdeel heeft daarom een overlegavond belegd op

datum: 31 mei 2006
plaats: Steunpunt Leefbaarheid & Veiligheid buurt 3 en 4 adres : Slotermeerlaan 150
duur: tussen 17.00 en 19.00 uur

Tijdens de inloopoverleg kunt u uw wensen over de inrichting en de uitvoering bespreken met de betrokken projectleider van Stadsdeelwerken. Hieronder vindt u een schets van de nieuwe inrichting.

Op een andere wijze reageren?
Dat kan ook. In alle gevallen reageert u vóór 31 mei 2006 bij Boy Busing van het Projectbureau Stadsdeelwerken:

- telefonisch via nummer 020 - 889 8773,

- schriftelijk aan stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, t.a.v. dhr. B. Busing, Plein '40-'45 nr. 1, 1064 SW Amsterdam, of
- per e-mail naar bbusing@geuzenveld.amsterdam.nl.