Provincie Zuid-Holland

Expositie Oorlogskind nu in de Laurenskerk, Rotterdam

Indrukwekkende verhalen en portretten van kinderen in oorlogstijd

De laatste standplaats van de tentoonstelling "Oorlogskind" is Rotterdam, één van de meest zwaargetroffen steden tijdens de Tweede Werledoorlog. Van 1 - 20 juni 2006 is de bijzondere expositie te bezichtigen in de Laurenskerk.

"Oorlogskind" is een interactieve tentoonstelling die twaalf verhalen in beeld brengt van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Daarnaast zijn er twee portretten van kinderen die zeer recent een oorlog hebben meegemaakt. De tentoonstelling is vooral geschikt om kinderen te laten leren van de herinneringen van kinderen die een oorlogssituatie hebben meegemaakt. "Oorlogskind" is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie; in samenwerking met de Anne Frank Stichting is een bijbehorend lesprogramma ontwikkeld.

Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan deze indrukwekkende en leerzame tentoonstelling. De tentoonstelling loopt van 1 t/m 20 juni 2006, de toegang is gratis. De openingstijden zijn: dinsdag t/m zaterdag: 10.00 - 16.00 uur (m.u.v. vrijdag 9 juni), zondag 11 en zondag 18 juni: 13.00 - 16.00 uur.

Op woensdag 31 mei wordt de tentoonstelling officieel geopend door gedeputeerde Lennie Huizer, onder meer verantwoordelijk voor educatie en jeugdzorg in Zuid-Holland.

Voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u terecht op de volgende websites: www.oorlogskind.nl, www.niod.nl en www.laurenskerkrotterdam.nl.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22