Gemeente Berkel en Rodenrijs


Bestemmingsplan op het web
Op woensdag 31 mei zal burgemeester De Goeij het eerste digitaal beschikbare bestemmingsplan van de gemeente presenteren. Gedeputeerde dhr. Van Dijk zal hierbij te gast zijn. Voor alsnog kunt u alleen het bestemmingsplan van Berkel-Noord raadplegen, maar er wordt hard gewerkt om meerdere plannen te ontsluiten.

Het proces van informatiemanagement en dienstverlening Bij het bereiken van deze mijlpaal is het goed om even stil te staan bij het proces dat de gemeente vanaf 2000 heeft ingezet. Allereerst werden alle gegevensbronnen over de bewoners, de grond, de percelen en de gebouwen op ons grondgebied op gespoord. Vervolgens zijn deze gegevens opgeschoond en gedigitaliseerd. Het digitaliseren van bestemmingsplannen en vooral het beschikbaar stellen van deze plannen moet worden gezien als de kroon op dit werk.

Als bezoeker van onze website ziet u feitelijk niets anders dan onze `etalage'. Maar achter die digitale etalage of servicebalie zit een organisatie die de gegevensbronnen, de werkprocessen en de dienstverlening heeft gestroomlijnd. We hebben hard gewerkt aan informatiemanagement om onze dienstverlening te moderniseren. Het resultaat dat we vandaag zien symboliseert ook een organisatie die in de afgelopen niet stil heeft gestaan om van een traditioneel werkende gemeente te transformeren naar een organisatie die naar buiten gericht is en die vraaggericht is gaan werken.

Berkel en Rodenrijs als voorbeeldgemeente
Als relatief kleine gemeente is Berkel en Rodenrijs één van de koplopers in de `stortvloed' van plannen en projecten, zoals DigiD, Authentieke basisregistraties, de wet publiekrechtelijke beperkingen, het productenaanbod op de gemeentelijke websites en het E-Loket, het raadsinformatiesysteem en het Document Management Systeem. We zijn door EGEM ook aangewezen als voorbeeldgemeente en wijzen op onderdelen de weg aan grotere gemeenten.

Wilt u zelf de proef op de som nemen?
Neemt u dan eens een kijkje in het Inwonersloket of in het Ondernemersloket bij Bestemmingsplannen.

Laatste wijziging website: 30 mei 2006
Copyright © 2003-2006 Gemeente Berkel en Rodenrijs