Gemeente Delft Deelname in Delft aan de Nationale straatspeeldag

In Delft doen dit jaar 6 straten mee aan de Nationale straatspeeldag op woensdagmiddag 31 mei 2006. De Nationale straatspeeldag is een initiatief van 3VO en wordt jaarlijks georganiseerd in meer dan duizend straten in Nederland. De straatspeeldag is hét moment van het jaar om aandacht te vragen voor verkeersproblemen in straten en buurten. Daarnaast staat de straatspeeldag al 15 jaar bekend als de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het veilig spelen van kinderen op straat. Buurtbewoners sluiten een straat af voor het verkeer zodat kinderen veilig kunnen spelen. Wethouder Anne Koning bezoekt om 15.30 uur de Frederik van Eedenlaan; één van de 'straatspeelstraten'.

De gemeente Delft werkt hard aan verkeersveilige en kindvriendelijke woon- en schoolomgevingen. Het project Kinderen veiliger door Delft van de gemeente Delft is er op gericht dat kinderen (en hun ouders) weer vertrouwen krijgen om veilig per fiets of als voetganger naar school, sportclub, of naschoolse opvang te gaan. Veel ouders en scholen vinden de huidige verkeerssituaties rond scholen en op routes waar hun kinderen langs gaan nu onveilig. Het project Kinderen veiliger door Delft doorbreekt de huidige vicieuze cirkel (meer autogebruik=onveiliger=meer ongelukken=meer angstige ouders die de auto kiezen). De problemen rond een aantal scholen zijn inmiddels in kaart gebracht en aan concrete maatregelen-op-maat wordt gewerkt. In het project werken gemeente, politie, verkeersveiligheidsorganisaties, scholen, kinderen en ouders samen.

Een straatspeeldag past goed binnen deze doelstellingen. Een aantal straten heeft voor het organiseren van de dag gebruik gemaakt van de gemeentelijke subsidieregeling 'Straatfeestcheque'. Ook levert de gemeente Delft op verzoek hekken aan de organisatoren om de straat goed te kunnen afsluiten.

De straten die zich voor de Nationale straatspeeldag hebben opgegeven: In de wijk Hof van Delft/Voordijkshoorn: de Van Bleijswijckstraat bij speeltuin het Westerhonk en de Franssen van de Puttenstaat. In de wijk Voorhof de Frederik van Eedenlaan en in de wijk Wippolder de Kloosterkade en de Botaniestraat/Kanaalweg. In de wijk Buitenhof de Van Rijslaan. De wijken Vrijenban en in Tanthof organiseren ook dit jaar geen straatspeeldag.

Noor voor de redactie:
Voor nadere informatie: Esther Holster (communicatie gemeente Delft), telefoon: 015 260 2491.


-----------------------

---- --