Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 31 mei 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNING aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Charlotte van Pallandtrade 16 , dakkapel achterzijde aanbrengen.

KAPVERGUNNINGEN aangevraagd door de gemeente Capelle

Nabij Goudenregenstraat 78(achtertuin) 1 sierkers wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg ontsluitingsweg) en sloop woning.

Geen herplantplicht in verband met aanleg weg.

Ter hoogte van Goudenregenstraat 78 9 Cypressocyparis Leylandii (coniferen) wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg ontsluitingweg) en sloop woning. Geen herplantplicht in verband met aanleg weg

Ter hoogte van Goudenregenstraat 80 1 Robinia psedoacacia Umbraculifera (kogel/bolacacia). Wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg onsluitings weg) en sloop woning. Geen herplantplicht in verband met aanleg weg.

Ter hoogte van de Goudenregenstraat 80 1 conifeer (hoogte 3,5m) Wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg onsluitings weg) en sloop woning. Geen herplantplicht in verband met aanleg weg.

Ter hoogte van de Goudenregenstraat 80 1 conifeer. Wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg onsluitings weg) en sloop woning. Geen herplantplicht in verband met aanleg weg.

Waardenpad van Atolpad naar Klaas 2 Salix sepulcralis Chrysocoma (treurwilg), 2 Alnus

Klinkertkade glutinosa (zwarte els), 1 Betula utilis Doorenbos (berk), 5 Acer pseudoplatnanus (gewone esdoorn), 2 Betula nigra (rode berk), 1 Carpinus betulus Fastigiata (haagbeuk), 1 Tilia europaea (linde) en 1 Liriodendron tulipfera (tulpenboom). Wegens reconstructiewerkzaamheden(ophoging fietspad), dunning en slechte kwaliteit van de bomen. Herplant met 5 berken en 2 elzen. De rest kan niet herplant worden in verband met plaatsgebrek, licht en dunning.

Ter hoogte van Rivium Oostlaan 1 1 Ulmus Lobel(iep) wegens reconstructiewerkzaamheden (aanleg van parkeerplaatsen). Hierdoor geen herplant mogelijk.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken. U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten tijdens de openbare hoorzitting. Op maandag 19 juni 2006 vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken verzoeken wij u dit vooraf kenbaar te maken bij de unit Handhaving en Vergunningen, mw. H. Jansen-Oranje, telefoonnummer 010-2848637.

KAPVERGUNNINGEN verleend op 22 mei 2006

Brahmsstraat 200-246 1 es wegens verminderde vitaliteit. Herplant met 1 es.

Nabij Louvre 2 1 blauwspar en 1 berk (tweestammig) wegens reconstructiewerkzaamheden. Geen herplant.

Hier was sprake van inpikgroen. Na de rooiwerkzaamheden wordt het plantvak weer zodanig ingericht dat het voldoet aan het groenstructuurplan.

Nabij Rigoletto ter hoogte van nr. 243 1 els wegens verminderde vitaliteit. De boom is dood.

fietspadzijde Nabucco Geen herplant in verband met een lichtmast.

Nabij fietspad Heksendans achter 1 wilg wegens omgevingsgevaar en ziekte. Herplant

Kringdans 27 ter hoogte van lantaarnpaal 27 met een wilg.

Ter hoogte van Akkerwinde 351 1 hazelaar wegens reconstructiewerkzaamheden. Herplant met 1 iep.

Bovenstaande verleende vergunningen treden pas in werking 14 dagen na de dag van bekendmaking. Binnen een termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd (vanaf week 22). Volgens artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbende eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

De verleende vergunningen liggen voor een ieder zes weken ter inzage bij het

Informatiecentrum.

INVALIDENPARKEEERPLAATS .

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 22 mei 2006 (datum besluit 18 mei 2006): kentekennummer 37 SK FB ten behoeve van mevrouw J.A. Langbroek-van Ommeren (bestuurder) nabij de woning aan de Rossinistraat 90 te Capelle aan den IJssel.

Verzenddatum 22 mei 2006 (datum besluit 17 mei 2006): kentekennummer 02 RR LD ten behoeve van de heer M. Kabakyer (bestuurder) nabij de woning aan de Priamsingel 261 te Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechte, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:


· LinC voor het houden van een Multi Culti Festival op 30 september 2006 van 9.00 uur (opbouw) tot 23.00 uur.

DE HOVEN, VRIJSTELLING VAN HET BESTEMMINGSPLAN, PROCEDURE EX ARTIKEL 19, LID 2 WRO

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat van ComsbWonen een aanvraag om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van 256 appartementen, waaronder 16 ADL-woningen met een zorgpost, met bedrijfsruimten nabij de Rivierweg, Fluiterlaan, Roekstraat en Merellaan (Hovenbuurt).

Bij dit bouwplan hoort ook een woonomgevingplan, bestaande uit de inrichting van het binnenterrein (=aanleg van een buurtpark) én de herinrichting van de Fluiterlaan, Roekstraat en Merellaan.

Aangezien het bouwplan én het woonomgevingsplan in strijd zijn met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Dit omdat het bouwplan en het woonomgevingplan worden gerealiseerd op gronden met de bestemmingen: meergezinshuizen, weg, woonstraat, plantsoen, parkeerplaatsen, kinderspeelplaatsen, fietspad, voetpad, water en nutsgebouw. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 mei 2006 besloten hieraan mee te werken.

Het ontwerp-vrijstellingsbesluit met de daarbij behorende stukken, zijnde de (bouw-)aanvraag, het woonomgevingplan én de ontwerp-ruimtelijke onderbouwing, liggen van 1 juni 2006 tot en met 12 juli 2006 voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum. De laatste week van deze termijn valt in de zomervakantie.

Gedurende deze periode kan een ieder over het
ontwerp-vrijstellingsbesluit met de daarbij behorende stukken naar keuze een schriftelijke dan wel mondelinge zienswijze naar voren brengen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te mevrouw M.C.E. Brouwer van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 010 2848762.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 12 juni 2006 van 19.30 tot 21.30 uur vindt een inloop­ bijeenkomst plaats in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Doel van deze bijeenkomst is het verstrekken van informatie over het bouwplan met het daarbij behorende woonomgevingplan en de te volgen procedures. Een ieder kan gedurende de aangegeven tijd binnenlopen en kennis nemen van de plannen. Ook zijn er verschillende personen aanwezig om vragen over het bouwplan, woonomgevingplan en dergelijke te beantwoorden. Tevens wordt informatie gegeven over het ontwerpverzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden het kader van de Wet geluidshinder voor plan De Hoven. Hierover hieronder meer.

WET GELUIDSHINDER BOUWPLAN DE HOVEN

Verzoek tot vaststelling hogere grenswaarden geluidbelasting voor bouwplan De Hoven voor het bouwen van 256 woningen.

Voor het bouwplan De Hoven is een onderzoek naar de geluidbelasting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat door het verkeer op de Abram van Rijckevorselweg, Rivierweg en de Fluiterlaan de geluidbelasting op de gevels van een deel van de te realiseren woningen, de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder zal worden overschreden.

Het college van burgemeester en wethouders wil daarom Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland verzoeken om hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder vast te stellen.

Het ontwerpverzoek aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het onderzoeksrapport (+ bijlagen) liggen ter inzage van 1 juni 2006 tot en met 29 juni 2006 bij het Informatiecentrum.

In deze periode kan een ieder schriftelijk en mondeling zienswijze(n) indienen over het ontwerpverzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden. De schriftelijke zienswijze(n) moeten worden gericht aan:

Het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de unit Handhaving en Vergunningen, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer H. de Vries van de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon: (010) 2848 662. U kunt hem ook bellen wanneer u nog vragen heeft.

Op maandag 12 juni 2006 van 19.30 tot 21.30 uur is de gecombineerde inloopbijeenkomst over de procedures inzake bouwplan De Hoven tevens hoorzitting over het ontwerpverzoek tot vaststelling van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidshinder. Voor de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening geldt een aparte procedure die hierboven is beschreven.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, de besluiten inzake de invalidenparkeerplaatsen en de stukken met betrekking tot de vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan voor De Hoven en de procedure voor de Wet geluidhinder bouwplan De Hoven liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde zienswijzen, bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.