Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 30 mei 2006

Op dinsdag 30 mei 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Startnotities Schollebos en Sociale activering met Zorg en inzet resterende middelen

Het college besloot de gemeenteraad voor te stellen de startnotitie Stadsdeelpark Schollebos voor wat betreft de maatregelen ten aanzien van de wandel- en fietspaden (verhardingen) en de voor de uitvoering daarvan benodigde middelen, ad 328.000,-- vast te stellen. Verder worden, gelet op hetgeen in de Kadernota 2006-2010 is verwoord, de in deze startnotitie genoemde maatregelen ten aanzien van het bosgedeelte, inclusief de daarvoor gereserveerde middelen ( 320.000,--) aangehouden voor een nadere uitwerking van de recreatieve en sportieve mogelijkheden. Ook wordt de raad voorgesteld de startnotitie Sociale activering met Zorg en de voor de uitvoering benodigde middelen ( 150.000,--) vast te stellen.

[Procedurevoorstel: Het presidium verzoeken het voorstel te agenderen voor de eerstkomende vergadering van de commissie Welzijn (Sociale activering met Zorg) en de commissie Middelen en Buitenruimte (Stadsdeelpark Schollebos) en de daaropvolgende vergadering van de gemeenteraad.]

Portefeuilleverdeling en benaming

Het college stelde de portefeuilleverdeling en benaming vast.

Stichting Capelle helpt Pakistan

Voor het beheer van het door het college beschikbaar gestelde bedrag van 65.000,- voor hulp aan Pakistan is een stichting opgericht. De stichting heet Capelle helpt Pakistan. Het college nam kennis van het lidmaatschap, van het bestuur van deze stichting, van twee ambtenaren van de gemeente. Voorzitter is de heer A. van Mourik.

WK Voetbaldorp

Vertegenwoordigers van Eetcafé Schenkel vroegen een vergunning aan voor het houden van een WK Voetbaldorp van vrijdag 9 juni tot en met 9 juli 2006. Het dorp is open op de wedstrijddagen van Oranje en zolang het Nederlands elftal in het toernooi blijft. Het college verleende de vergunning.

Kermis

De Stichting Cultuur en Evenementen Capelle vroeg een vergunning aan voor het houden van een kermis op het evenemententerrein achter het gemeentehuis van dinsdag 22 augustus tot en met 27 augustus 2006. Het college verstrekte de vergunning.

Benoeming leden commissie bezwaarschriften

Het college heeft de leden voor de commissie bezwaarschriften benoemd voor de raadsperiode 2006-2010. De namen van de leden worden bekend gemaakt via de gemeentepagina nadat zij van hun benoeming in kennis zijn gesteld.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.