Politie Hollands Midden

Datum: 31 mei 2006


---
Lisse Aanhouding na burenruzie De politie heeft op de Voerman een man van middelbare leeftijd opgepakt nadat hij in een burenruzie verwikkeld was geraakt. De man had bij zijn bovenbuurman een steen door de ruit gegooid. De verdachte verklaart dat hij geluidsoverlast ondervond van zijn bovenbuurman en dat gisteravond, dinsdag 30 mei, omstreeks 18.10 uur, de maat vol was. De bovenbuurman belde de politie en deed aangifte. De politie heeft de verdachte aangehouden en op het bureau gehoord. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Leiden Politie houdt verdachte van diefstal bromfiets aan

De politie heeft woensdagmorgen 31 mei een 18 jarige jongen in zijn ouderlijke woning in Leiden aangehouden. Na onderzoek door de politie waren tegen de jongen verdenkingen gerezen dat hij zich schuldig had gemaakt aan de diefstal van een bromfiets van een 17 jarige jongen uit Kouderkerk aan den Rijn. Op vrijdag 31 maart werd daar door de Kouderkerker aangifte van gedaan. Zijn bromfiets werd die dag gestolen uit een fietsenhok van een scholengemeenschap aan het Lammenschanspark. Mede dankzij verklaringen van getuigen kwam de politie tijdens het onderzoek uit bij de Leidenaar. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Fietsendief op heterdaad betrapt

De politie betrapte dinsdagavond 30 mei rond 21.30 uur op de Langebrug een 32 jarige man uit Leiden toen hij daar bezig was om een groene herenfiets te stelen. Een motoragent zag dat de man de fiets daar opgetild hield en probeerde het slot te forceren. Hij werd direct ingerekend en is ingesloten. De fiets is aan het politiebureau gestald. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Gouda Beroving van tas De politie heeft aangifte opgenomen van beroving. Een 49 jarige vrouw uit Gouda deed aangifte nadat zij op dinsdag 30 mei, omstreeks 17.00 uur, op de Voorwillenseweg beroofd was van haar tas. Zij fietste over de Karnemelksloot in de richting van de Voorwillenseweg. Bij het verkeerslicht op de kruising van de Voorwillenseweg met de Joubertstraat moet ze wachten. Vervolgens rijdt ze de Voorwillenseweg op, waar ze ter hoogte van het houten bruggetje ingehaald wordt door een rode scooter. De scooter blijft naast haar rijden, de twee jongens op de scooter pakken haar tas die zij voorop in het fietsmandje heeft weg en rijden er vandoor. De jongens rijden vervolgens rechtsaf de Bernadottelaan in. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --