Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond roept Laurus op tot banenbehoud in distributiecentra 31-05-2006

Verkoop Konmar aan Albert Heijn en Jumbo: pijn wederom bij distributiecentra

Bij de verkoop van Konmar aan Albert Heijn door Laurus lijkt de pijn opnieuw te liggen bij de distributiecentra. Waar het personeel in de winkels haar baan behoud is dat onzeker voor de werknemers in de distributiecentra. Dat geldt met name voor de centra in Renswoude/Veenendaal en Waddinxveen. Vraag is welk van de twee nationaal distributiecentrum wordt. Voor het distributiecentrum waar de keuze niet op valt moet gevreesd worden voor verlies van werk. Het gaat hierbij om 400 werknemers.

CNV Dienstenbond vindt dat Laurus ook voor het centrum dat buiten de boot valt zich zou moeten inzetten voor banenbehoud. Een algehele verkoop, waarbij het personeel in zijn geheel wordt overgenomen, is daarbij waarschijnlijk de beste optie. In ieder geval zal de Dienstenbond bij Laurus aandringen op het respecteren van het sociaal plan bij verkoop van distributiecentra aan derden.

CNV Dienstenbond stelt dit in reactie op de bekendmaking van de verkoop van de Konmar vestigingen aan Albert Heijn van hedenmorgen. 29 winkels worden AH vestigingen, 12 Jumbo en over drie winkels wordt nog onderhandelt.

HOOFDDORP, 31 mei 2006



Dienstenbond CNV