Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Project overlast blowende jeugd ook in Klarendal/Spijkerkw.
Publicatiedatum: 31-5-2006 9:31:05

Arnhem - Het project in de binnenstad, gericht op de minderjarige, rondhangende en blowende jeugd, is sinds kort uitgebreid naar de wijken Klarendal en Spijkerkwartier. De gebiedsagenten in deze wijken houden ook de coffeeshops in hun gebied in de gaten, waar de minderjarige jeugd op straat voor overlast zorgt. Vanaf de start van het project zijn er inmiddels 36 brieven verstuurd naar ouders van minderjarigen, waarvan zestien 17-jarigen, elf 16-jarigen, acht 15-jarigen en een 13-jarige. Onder de jongeren zijn ook twee meisjes.
Het project spreekt zich inmiddels wel rond onder de jeugd. De politie hoopt dan ook dat door deze mond-tot-mondreclame het aantal overlastklachten zal afnemen.
Gebiedsagenten van Klarendal/Sint Marten signaleren daar veel middelbare scholieren, met name ook uit de omgeving van Arnhem: Duiven, Zevenaar, Oosterbeek, etc. Er komen ook wel eens klachten over uit buurt over drugsgebruik en rondhangende jeugd. Ook hier is het beeld, net als in de binnenstad, dat drugsverslaafden de softdrugs voor ze kopen (aan minderjarigen mag niet worden verkocht), sommigen laten zich er ook voor betalen.
In het Spijkerkwartier constateren de gebiedsagenten met name overlast overdag tijdens de schoolpauzes. Er zijn niet veel klachten uit de buurt.
Het andere project in de binnenstad, keep them moving, gericht op rondhangende en overlastgevende jeugd op met name de hoek Vijzelstraat-Jansstraat, geeft nog hetzelfde beeld te zien. Het is daar een ontmoetingsplek voor de jongeren, die echter ook nog wel eens voor overlast zorgen voor het winkelende publiek. Ook daar blijft de aandacht van de politie nodig.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---