Politieberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 31-05-2006

Fietsendief aangehouden

VEENENDAAL Een 22-jarige Veenendaler is dinsdag aangehouden voor diefstal van een fiets.

Omstreeks 01.55 uur zagen surveillerende agenten op de Hoogstraat drie mannen lopen. Eén van hen, de 22-jarige man uit Veenendaal, droeg een fiets met zich mee. De aap kwam al snel uit de mouw; de man had de fiets even daarvoor gestolen van de Hoogstraat. Hij is aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen in afwachting van een aangifte.

Onder invloed

MAARN Op het Poortse Bos is in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Bij een routine controle liep de man tegen de lamp. Omstreeks 01.35 uur werd de Doornaar aan een blaastest onderworpen en het bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Na zijn aanhouding blies hij 500 ug/l bij de ademanalyse. De automobilist kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden bij verkeersongeval

DOORN Een 40-jarige man uit Gilze is dinsdag na een winkeldiefstal aangehouden bij een verkeersongeval.

Omstreeks 16.35 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een winkel aan de Amersfoortseweg een winkeldief had betrapt. De man was ontkomen en het winkelpersoneel verschafte de politie een signalement. Agenten zochten in de omgeving naar de man, maar troffen hem niet meer aan. Een agent die bij een verkeersongeval op de Driebergsestraatweg stond, had via de portofoon ook het signalement gehoord en zag de verdachte aan komen fietsen terwijl hij nog bezig was met het afhandelen van het verkeersongeval. De agent hield de man aan en trof in zijn fietstassen diverse doosjes met scheermesjes aan. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

Fietser en bromfietser botsen

DOORN Dinsdagmiddag raakten een fietser en een bromfietser gewond toen zij met elkaar in botsing kwamen.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat een ongeval had plaatsgevonden op de Driebergsestraatweg. Het bleek dat een 13-jarige fietsster uit de richting van Doorn naar haar woonplaats Driebergen-Rijsenburg fietste. Zij wilde een groepje fietsers inhalen en zag daarbij de tegemoetkomende 17-jarige bromfietser uit Amsterdam niet aankomen. Beide weggebruikers kwamen ten val en werden door ambulancepersoneel behandeld. Het meisje liep een hersenschudding op en de jongen armletsel. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de constructiesnelheid van de bromfiets.