Politie Haaglanden

persberichten 31 mei

Haaglanden, 31-05-2006

Vermiste meisje (14) terecht
Pijnacker Op dinsdag 22 mei 2006 om 22:00 uur heeft Politie Haaglanden het 14-jarig vermiste meisje, Sophie van Boekel, aangetroffen in een woning in Zevenhuizen. Het meisje verbleef daar bij een vriendinnetje. Dankzij de berichtgeving in de media kreeg de politie dusdanige informatie dat zij het meisje kon lokaliseren. Zij is inmiddels herenigd met haar ouders.

Verdachte hennepkwekerij aangehouden
Den Haag - Op dinsdag 30 mei om 15.30 uur heeft de politie een 32-jarige vrouw aangehouden op de Delagoastraat. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij een hennepkwekerij in haar schuur had. De kwekerij was inmiddels ontmanteld (aantal planten onbekend). De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na meldingen via Meld Misdaad Anoniem en verschillende klachten uit de buurt. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte.

Vijf autovernielers aangehouden
Den Haag - Op dinsdag 30 mei heeft de politie rond 21.00 uur op de Zoutkeetsingel vijf Haagse jongens aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een personenauto. De politie had een melding gekregen en kon de jongens van 14, 15 en drie van 16 jaar op basis van het signalement aanhouden.

Vier mannen knippen hennep
Den Haag Dinsdag 30 mei omstreeks 15.55 uur zijn in een pand aan de Stuwstraat vier Haagse mannen in de leeftijd van 19 tot 24 jaar op heterdaad aangehouden voor het knippen van de aanwezige hennep in de woning. De politie is de woning binnen getreden naar aanleiding van een M-melding. In totaal zijn ongeveer 410 planten in beslag genomen alsmede de benodigde randapparatuur. Dit alles wordt voor vernietiging aangeboden.

Drie aanhoudingen voor inbraak
Den Haag Woensdag 31 mei omstreeks 03.20 uur zijn op de Heiloostraat drie Haagse mannen (in de leeftijd van 16 tot 19 jaar), aangehouden op verdenking van inbraak in garageboxen. In de omgeving werd een hamer aangetroffen dat bij nader onderzoek, bleek te zijn gebruikt bij de poging inbraak. De sporen kwamen overeen met de moeten op een garagedeur. Hierop zijn de mannen aangehouden en naar het politiebureau vervoerd.

Man rijdt 118 km in bebouwde kom
Den Haag Dinsdag 30 mei omstreeks 22.15 uur is op de Ockenburghstraat een 43-jarige Haagse man aangehouden voor het overtreden van de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. Uit een meting tijdens een snelheidscontrole bleek dat de man 118 km per uur reed. Het rijbewijs van de man is ingenomen en de man kreeg een proces verbaal uitgereikt.

Gordelcontrole
Haaglanden - De politie hield dinsdag 30 mei tussen 13.00 en 16.30 uur op drie locaties in de regio een gordelcontrole. Tussen 13.00 en 14.00 uur werd gecontroleerd in Maasland. Alle inzittenden hadden keurig hun gordel om. Ook bij de controle tussen 14.30 en 15.00 uur op de Klaas Engelbrechslaan in Schipluiden droegen alle gecontroleerde personen hun gordel. Dit was niet het geval bij de controle op de Laan van nieuw Oosteinde in Voorburg. Negen personen van de 98 passanten droegen hun gordel niet en werden bekeurd.

Fietser in voetgangersgebied op de bon
Leidschendam - Dinsdag 30 mei rond 13.00 uur hielden politieagenten een gerichte actie op het fietsen over het voetgangersgebied in Leidsehage. Het resultaat was dat 11 fietser zijn bekeurd.

Diefstal voor de kick
Rijswijk Een 33-jarige hagenaar werd op dinsdag 30 mei om 15:15 uur aangehouden in het winkelcentrum In de Bogaard. De man nam een aantal CDs mee en verliet de winkel zonder te betalen. In verhoor verklaarde de man dat hij omwille van de kickde diefstal had gepleegd. Deze kick kostte de man 130,--.

Babbeltruc in Rijswijk
Rijswijk Een 84-jarige vrouw uit Rijswijk werd op dinsdag 30 mei om 13:45 uur het slachtoffer van een ordinaire oplichting. Een nog onbekende man belde bij de vrouw aan en deelde mede dat hij een onderzoek deed namens de gemeente. Hij deed onderzoek naar koolmonoxide. Hij wist de vrouw te overtuigen en zij liet de man binnen. Na de controle moest de vrouw 1,-- afrekenen en moest een mobiele apparaat dat de man bij zich had intoetsen. (mogelijk GSM). Inmiddels had zich een tweede persoon zich bij de man vervoegd. Na de zogenaamde betaling vertrokken de mannen en reden weg in een gele auto. Korte tijd later bleek dat de pinpas van de vrouw was weggenomen en er direct een groot geldbedrag was gepind. Signalement van de mannen, blanke huidskleur, net voorkomen, leeftijd circa 30 jaar. Beide mannen droegen een donkere blauwe kantoenen blouse en een spijkerbroek met zogenaamde kalkvlekken. Politie Haaglanden vraagt nadrukkelijk niet op dergelijke verzoeken in te gaan en bij twijfel direct te bellen met het algemene nummer 0900 8844.

Verdachten straatroof aangehouden
Rijswijk Op dinsdag 30 april om 21:00 uur werden twee Hagenaars (18 en 22 jaar) aangehouden (op verdenking van straatroof. Surveillerende politieagenten zagen beide mannen vanuit het winkelcentrum In de Bogaard op een scooter rijden en vonden dat de mannen een gehaaste indruk maakten. Toen korte tijd later een melding van straatroof binnenkwam was 1 + 1 = 2. De mannen werden achtervolgd waarbij zij trachtten zich van de achtervolgende agenten te ontdoen. Op de Burgemeester Elsenlaan sprong de bijrijder er vanaf en werd direct ingerekend. De bestuurder werd klem gereden op de Noordpolderkade in Den Haag en moest worden gepepperd alvorens hij kon worden aangehouden. Beiden verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Een 46-jarige vrouw deed aangifte van een straatroof (diefstal van handtas) nabij de Bogaard.

Zoem zoem boem
De Lier Een zoemde mug was indirect de oorzaak dat een 39-jarige automobiliste uit Rotterdam haar auto in de prak reed. Op de Sportlaan trachtte de vrouw een mug uit haar auto te werken en raakte hierdoor van de weg en botste op een lantaarnpaal. Een takelwagen moest er aan te pas komen om de auto van de vrouw weg te takelen.

Gesnapt met videowagen
Schipluiden Een 22-jarige automobilist uit De Lier werd op dinsdag 30 mei om 21:45 uur betrapt door een videowagen van Politie Haaglanden. Op de camera werd feilloos het rijgedrag van de man vast gelegd die met 175 km over de A 4 reed en korte tijd later met 128 km per uur over de Woudseweg reed waarbij de man ook nog de ondoorbroken witte streep overschreed. Nadat de man was staande gehouden werd hij geconfronteerd met zijn rijgedrag en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Voet onder auto
Zoetermeer Een 59-jarige automobiliste uit Zoetermeer reed dinsdag 30 mei om 11.30 uur op het Van Doornenplantsoen over de voet van een 16-jarige jongen uit Zoetermeer. Een groepje jongeren belaagde vervolgens de vrouw. Een voorbijganger kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren. De jongen werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk had de jongen alleen een verrekte spier. De vrouw verklaarde dat ze per ongeluk over de voet van de jongen was gereden, toen het groepje jongeren bij het Erasmuscollege op de weg liep en niet opzij ging.

Aanhanger vast onder viaduct
Zoetermeer Een 64-jarige automobilist uit Silvolde reed zich dinsdag 30 mei om 12.00 uur klem op de Voorweg. De man reed met een te hoge aanhangwagen bij het eerste viaduct het verkeersbord aan flarden. Hij reed echter stug door tot hij onder het tweede viaduct vast kwam te zitten. Zelfs toen hij de banden van de aanhanger leeg liet lopen, was er aanvankelijk geen beweging meer in te krijgen. Toen het uiteindelijk lukte om de aanhanger terug te duwen, moest hij nog onder het eerste viaduct door. Met een lier slaagde deze operatie, maar hierbij brak wel het neuswiel van de aanhanger af. En tot overmaat van ramp bleek ook de trekhaak van de auto zo beschadigd, dat de politie de man verbood verder te rijden.