Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerkers op de vuist en aangehouden

Publicatiedatum: 31-5-2006 9:50:50

Nijkerk - Twee Nijkerkers van 15 en 22 jaar zijn dinsdagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden nadat ze op straat met elkaar op de vuist waren gegaan. Geen van beiden was gewond geraakt. Volgens getuigen en betrokkenen zou de 22-jarige over de Kloosterstraat langs een groep jongeren zijn gefietst. Eén van de jongens uit de groep, naar later bleek de 15-jarige Nijkerker, zou een denigrerende opmerking hebben gemaakt naar de 22-jarige. Toen die daarover verhaal wilde halen zou er een vechtpartij zijn ontstaan. Omstanders haalden de twee uit elkaar waarna de politie werd gewaarschuwd. Uiteindelijk werden allebei de Nijkerkers aangehouden. Nadat beiden over het voorval aan de tand waren gevoeld besloten beiden af te zien van het doen van aangifte, waarop de Nijkerkers werden vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden wegens oplichting

Publicatiedatum: 31-5-2006 9:49:23

Ede - De Edese politie heeft dinsdagavond op de Gerard Doustraat een 22-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden op verdenking van oplichting. De vrouw zou bij enkele woningen hebben gecollecteerd voor een stichting. Enkele bewoners kregen argwaan en waarschuwden de politie. Die wist de vrouw aan de hand van haar signalement in de kraag te vatten. Bij de Edese politie waren eerder die dag al aangiftes binnen gekomen van een vrouw die op soortgelijke wijze langs de deuren was gegaan. De vrouw had toen steeds weten te ontkomen. De verdachte Doetinchemse is ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jonge winkeldieven gepakt

Publicatiedatum: 31-5-2006 9:48:48

Doorwerth - Twee jongens van dertien jaar uit Renkum en Doorwerth zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongens zouden volgens winkelpersoneel van een zaak in het winkelcentrum aan de Mozartlaan in Doorwerth snoepgoed en frisdrank hebben gestolen. De twee werden aan de politie overgedragen. Het duo bekende later voor ruim 11 euro aan snoepgoed en frisdrank te hebben meegenomen zonder af te rekenen. De buit is aan de zaak teruggegeven. Na verhoor zijn de knapen aan hun ouders overgedragen. De jongens kregen van de zaak een winkelverbod opgelegd. Justitie beslist verder over hun lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---