Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht

31 mei 2006

Johan van de Gronden (43) nieuwe directeur Wereld Natuur Fonds

De Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds heeft drs. Johan A. van de Gronden (43) per 1 augustus benoemd tot algemeen directeur. Van de Gronden volgt Niek van Heijst op, die op 28 januari geheel onverwacht op 51-jarige leeftijd overleed.

Johan van de Gronden heeft uitgebreide internationale ervaring op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, strategisch management, en financiële planning en controle van grote veldwerkprojecten. Zo werkte hij onder meer voor de Verenigde Naties en de UNDP. Ook was hij directeur bij de Stichting Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie (SNV) en directeur van het Internationale Procurement Agency (IPA). Van de Gronden, die filosofie in Leiden heeft gestudeerd, publiceert regelmatig over onderwerpen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Van de Gronden kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "Niek van Heijst heeft een sterke organisatie achtergelaten, die stevige worstels heeft in de Nederlandse samenleving. Het is mijn ambitie om die maatschappelijke steun verder uit te bouwen. Samen met onze donateurs, jeugdleden, de politiek en het bedrijfsleven. Wereldwijde natuurbescherming is iets wat je samen met andere partijen moet doen. Ook in internationaal verband kijk ik er naar uit om samen te werken met onze zusterorganisaties in andere landen. Er moet nog veel gebeuren om een gezonde natuur voor onze kinderen veilig te stellen. Maar dat is ook meteen de uitdaging van deze mooie functie en een bron van inspiratie."

Karel Vuursteen, voorzitter van de Raad van Toezicht, omschrijft de nieuwe directeur als 'origineel en stimulerend'. "Wij verwachten dat Johan van de Gronden met zijn kennis en persoonlijkheid een bindende rol zal kunnen spelen, zowel binnen het Wereld Natuur Fonds in Nederland, als in het wereldwijde WWF-netwerk".

////////////////////



Wereld Natuur Fonds Nederland