AutoRai

Toyota Camry-productie van start in China

(5/31/2006)
Toyota Motor Corporation (TMC) maakte onlangs bekend dat Guangzhou Toyota Motor Company Ltd. (GTMC) op 23 mei officieel de Toyota Camry (âKaimeiruiâ in China) in productie heeft genomen in de fabriek in Guangzhou Nansha, in de Chinese provincie Guangdong. GTMC is een joint venture van TMC met de Guangzhou Automobile Group Company Ltd. (Guangzhou Automobile), die in 2004 in China werd aangegaan voor de productie en verkoop van automobielen.

Bij de officiële openingsceremonie waren circa 1.400 gasten aanwezig, zowel regionale als nationale overheidsambtenaren, Japanse overheidsfunctionarissen, toeleveranciers en dealers, journalisten, voorzitter Zhang Fangyou van Guangzhou Automobile, president Katsuaki Watanabe van TMC, en president Toru Kuzuhara en executive vice-president Yuan Zhongrong, beide van GTMC.

In zijn openingstoespraak zei Kuzuhara namens het bedrijf het volgende: âWe zullen continu hoge doelstellingen nastreven zonder echter daarbij uit het oog te verliezen dat we het leerproces met gepaste bescheidenheid moeten benaderen. Met uw medewerking hopen we snel te groeien en een goede naam op te bouwen bij zowel de inwoners van Nansha (Guangzhou) als in de rest van China. We doen ons best een heldere, leuke en energieke werkomgeving te creëren, zodat we een steentje kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze regio en aan een hogere levensstandaard van alle betrokkenen.â

Na een toespraak van Zhang was het woord aan Toyotaâs topman Watanabe: âIk ben ervan overtuigd dat de Camry aan de verwachtingen van de Chinese kopers zal voldoen, zoals hij dat ook in de rest van de wereld doet. Hoewel Toyota al meer dan 40 jaar actief is in China, biedt de joint venture met Guangzhou Automobile de mogelijkheid nog meer zakelijke activiteiten te ontplooien in dit land. Tegelijkertijd hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de Chinese automobielindustrie, onder meer door technologie van Toyota beschikbaar te maken.â

GTMC, in september 2004 door Guangzhou Automobile en TMC opgericht, is de eerste productie- en verkoopvestiging van Toyota in Guangzhou, de grootste afzetmarkt voor automobielen in China. De Camry die hier van de band loopt is het eerste productiemodel van GTMC. De Camry van GTMC is voorzien van de AZ-motor, die geleverd wordt door de Guangqi Toyota Engine Company Ltd. (GTE).

Milieuvriendelijk produceren
De productievestiging van GTMC is uitgerust met geavanceerde apparatuur om de hoge kwaliteitsstandaard in alle fasen van het productieproces te waarborgen. En omdat Toyota grote waarde hecht aan zijn pioniersrol op het gebied van milieuvriendelijk produceren en tevens aan een goede reputatie bij de Chinese bevolking, heeft het bedrijf uitgebreide maatregelen getroffen om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken, zijn speciale voorzieningen gecreëerd op het gebied van afvalwaterbehandeling en de recycling van afvalmaterialen en worden bovendien milieuvriendelijke materialen toegepast. GTMC beschikt sinds januari 2005 ook over een speciale trainingsfaciliteit voor het personeel.

Gegevens GTMC

Firmanaam

Guangzhou Toyota Motor Co. Ltd. (GTMC)

Locatie

Economic and Technological Development Zone, Guangzhou Nansha, Guangdong, Volksrepubliek China

Bestuurders

Voorzitter: Zhang Fangyou (voorzitter Guangzhou Automobile)

Vice-voorzitter: Yoshimi Inaba (executive vice-president TMC)

President: Toru Kuzuhara

Executive vice-president: Yuan Zhongrong

Datum van vestiging


1 september 2004

Duur van joint venture

30 jaar

Bedrijfskapitaal


1,3 miljard Chinese yuan (ca. 17,3 miljard yen)

Deelname

Guangzhou Automobile: 50%; TMC: 50%

Aantal werknemers

Ca. 2.100 (bij productiestart in mei 2006)

Fabrieksoppervlak

Ca. 1.900.000 m2

Productie

Camry (motoren afkomstig van GTE)

Productiecapaciteit

100.000 eenheden per jaar bij productiestart (later uitbreiding naar 200.000 eenheden per jaar met tweeploegendienst)

Productiestart

Mei 2006

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster