Gemeente Hilversum

Tien oplossingen en twee bijeenkomsten voor wijkveiligheid in Oost

30 mei 2006
Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni zijn de bewoners van Hilversum Oost uitgenodigd voor twee bijeenkomsten over wijkveiligheid. De bewoners van de Geuzenbuurt, Kleine Drift en Industriebuurt worden op 31 mei verwacht in het Lucentgebouw, Larenseweg 50, waar de bijeenkomst direct aansluit op de wijkconferentie Over 't Spoor die daar wordt gehouden.
De bewoners van de Maranathakerkbuurt (Liebergen), Astronomischebuurt en Kamrad Minckelersstraat zijn uitgenodigd om op 1 juni om 19 uur in het Wijkcentrum St. Joseph, Minckelersstraat 71/73 te komen.

Uit een groslijst van maatregelen kunnen zij de tien beste oplossingen kiezen voor de verbetering van de veiligheid in hun wijk. Wethouder Jan Rensen is bij de discussies aanwezig en zal aan het eind van de bijeenkomst reageren op de gekozen top tien.

Groslijst
De groslijst van oplossingen is opgesteld door de eerder gevormde werkgroep wijkveiligheid van bewoners, politie, woningcorporaties, Minckelersschool, welzijnswerk en gemeente. Het zijn oplossingen voor zeer uiteenlopende zaken.
Zo gaat het onder meer om oplossingen voor woninginbraak, overlast van drugscriminaliteit, te hard rijdende auto's, diefstal van fietsen en verloedering in de wijk.
Ook zal duidelijk worden gemaakt wat de maatregelen gaan kosten. Bewoners kunnen dan kiezen voor de oplossingen die zij het belangrijkst vinden.