Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 mei 2006

Letsel bij aanrijding

Oldenzaal

Dinsdagmiddag 30 mei vond omstreeks 15.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Hengelosestraat/Ada Kokstraat in Oldenzaal. Een 60 jarige Oldenzaler reed op de Hengelosestraat, sloeg op genoemd kruispunt linksaf en liet hierbij een hem tegemoetkomende auto niet voorgaan. Deze auto werd bestuurd door een 20 jarige Oldenzaler. De 20 jarige man raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en werden weggesleept. (06-068072)

Fietser gewond

Vroomshoop

Een 13 jarig meisje uit Vroomshoop raakte dinsdagmorgen 30 mei gewond bij een aanrijding, die omstreeks 07.45 uur plaatsvond op de Hammerweg in Vroomshoop. Een 49 jarige man uit Den Ham reed op zijn bromfiets op het fietspad gelegen naast de Hammerweg. Omdat hij niet voldoende rechts hield, ontstond tussen hem en het hem op de fiets tegemoetkomende 13 jarige meisje een aanrijding. Het meisje raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide betrokkenen reden op plaatsen waar zij niet hadden mogen rijden. Het meisje fietste tegen het verkeer in, had gebruik moeten maken van het fietspad gelegen aan de andere zijde van de weg. De man reed met zijn bromfiets over het fietspad terwijl hij gebruik had moeten maken van de rijbaan. De politie maakt proces-verbaal op. (06-067744)

Man beledigt, slaat en bedreigt politieagent

Enschede

Dinsdagmiddag 30 mei omstreeks 16.15 uur kwam een melding binnen van overlast door dronken personen aan de Noorderhagen in Enschede. Een politieagent ging een kijkje nemen en trof op genoemde locatie twee mannen, die zichtbaar onder invloed verkeerden. Een van de twee, naar later bleek een 31 jarige Enschedeër, gedroeg zich heel agressief, schreeuwde en schold de agent uit. De agent hield de verdachte aan wegens belediging. Bij fouillering op het politiebureau verzette de man zich hevig en sloeg een politieagent in het gezicht. Ook bedreigde hij een van de agenten. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-068058)

Aanhouding wegens mishandeling

Hengelo

De politie hield op dinsdag 30 mei een 16 jarige Hengeloër aan wegens mishandeling. Deze mishandeling vond plaats op donderdag 27 april in een instelling aan de Uitslagsweg in Hengelo. Een 16 jarige Hengeloër deed hiervan aangifte en verklaarde dat er die dag onenigheid was ontstaan tussen zijn vrienden en een andere groep jongeren. Na een woordenwisseling, die zich buiten voortzette, werd de 16 jarige aangever door de 16 jarige verdachte meerdere keren geslagen en geschopt. De aangever hield daar een pijnlijke arm en ribben aan over. De verdachte kon na verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (06-052880)

Fietsster gewond bij aanrijding

Nijverdal

Op dinsdag 30 mei vond omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Kerkstraat/Parallelweg in Nijverdal. Een 49 jarige automobiliste uit Nijverdal reed over de Kerkstraat en sloeg op genoemde kruising rechtsaf de Parallelweg op. De automobiliste zag op dat moment pas een fietsster voor haar en een aanrijding volgde. Het is nog niet duidelijk waar deze fietsster, een 53 jarige vrouw uit Borne, vandaan kwam. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (06-067793)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --