Politieberichten Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 31-05-2006

Gewonden bij vechtpartij

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is dinsdagavond aangehouden nadat hij een bekende, een 20-jarige Utrechter, had mishandeld. Dat gebeurde omstreeks 20.30 uur op een pleintje aan de Constant Erzeijstraat.

De politie kwam na een melding van de vechtpartij en trof de 40-jarige man op straat aan. Hij had kapotte knokkels en bebloede handen en een van zijn tanden zat los. De man bekende dat hij had geslagen, maar stelde dat de 20-jarige man als eerste een klap uitdeelde.

Op de hoek van de Detmoldstraat en de Van Lippe Biesterfeldstraat troffen de agenten de 20-jarige man aan. Hij had een dichtgeslagen oog en enkele losse tanden. Zijn gezicht zat onder het bloed. Deze man is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

Agent gewond bij aanrijding

UTRECHT Een 29-jarige motoragent is gewond geraakte bij een aanrijding met een auto op de Nijldreef. Omstreeks 22.25 uur riep de agent zijn collegas te hulp. Hij bleek met zijn politiemotor frontaal te zijn gereden op de auto van een 19-jarige Utrechter.

De automobilist was bezig weg te rijden uit een parkeerplek. Daarbij werd hem het zich belemmerd door een auto die voor hem stond. Toen hij even stopte, wilde de agent die vanuit de tegenovergestelde richting kwam - hem passeren. Op dat moment besloot de automobilist toch weer op te trekken, waarna een aanrijding ontstond.

De politie kwam met meerdere eenheden te hulp. De gewonde agent werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen. Na behandeling kon hij naar huis. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Motorrijder gewond

VLEUTEN/MAARSSEN - Op dinsdag 30 mei raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.10 uur reed een 21-jarige vrouw uit Kockengen met haar bestelauto over de Maarssenseweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Vleuten. Zij wilde een voor haar rijdende auto inhalen en stuurde daarom naar links. Zij had daarbij niet gezien dat zij al ingehaald werd door een 38-jarige motorrijder uit De Meern, waardoor beiden met elkaar in botsing kwamen. De motorrijder werd met een beenwond per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Overval op winkel

UTRECHT Een winkel aan de Lijsterstraat is dinsdag overvallen door twee nog onbekende mannen. Omstreeks 16.40 uur kwamen de mannen de winkel binnen. Een personeelslid vertrouwde ze niet en hield hen in de gaten omdat hij dacht dat ze iets wilden stelen. De mannen wachtten tot een klant was vertrokken en eisten toen de inhoud van de kassa. Daarbij suggereerde een van de daders dat hij een wapen had. Vervolgens gingen de mannen er te voet vandoor de Lijsterstraat in, in de richting van het centrum. De politie heeft de buurt nog afgezocht, maar niemand aangetroffen die aan het signalement voldeed.

Dader 1 is een man van 30 tot 35 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur, een vlassig snorretje en/of ringbaardje. Hij heeft opvallend bloeddoorlopen ogen en droeg een kleine zonnebril en een grijze trui waarvan hij de capuchon strak over het hoofd droeg. Verder droeg hij sportschoenen. Dader 2 droeg en donkere regenjas, een donkere broek en een blauw petje.

Mogelijk was er nog sprake van een derde dader, maar daarvan is geen signalement bekend.

Getuigen die iets hebben gezien of die de daders menen te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

Aanhouding scooterrijder na achtervolging

UTRECHT Een 18-jarige scooterrijder uit Utrecht is dinsdagavond laat aangehouden na een achtervolging door de politie.

Omdat hij zonder licht op de Rooseveltlaan reed, probeerden agenten hem omstreeks 22.45 uur te laten stoppen door hem te waarschuwen met lichtsignalen en de weg te blokkeren. De man omzeilde echter de politieauto en ging er vandoor. Daarop zetten de agenten de achtervolging in.

Op de Magelhaenlaan verloren zij hem even uit het oog, maar troffen hem kort daarop in een steegje aan. De man wist echter te voet te ontkomen. Tijdens zijn vlucht liep hij hard tegen een van de agenten op, waarbij hij een bloedneus opliep. Uiteindelijk kon hij alsnog worden aangehouden. De scooter bleek niet verzekerd. De scooter is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Veelplegers aangehouden

UTRECHT Een 37-jarige veelpleger uit Utrecht is dinsdagmiddag aangehouden voor een winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Zamenhofdreef hield de man omstreeks 17.30 uur aan nadat hij twee pakjes sigaretten had weggenomen en in zijn zak gestoken. De verdachte verzette zich, maar kon met enige dwang toch worden aangehouden. Hij was duidelijke onder invloed van alcohol. De politie nam hem mee naar het bureau, waar bleek dat hij staat geregistreerd als veelpleger. De man is in verzekering gesteld.

UTRECHT Een 28-jarige man is dinsdagmiddag bij een winkel aan de Rijnkade betrapt op diefstal van een T-shirt. De man ging het pashokje in met twee kledingstukken en kwam met één naar buiten. Het T-shirt had hij onder zijn kleding aangetrokken. Winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Hij bleek bekend te staan als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Venten vanuit de kofferbak

UTRECHT Wegens venten zonder vergunning zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 19 tot en met 23 jaar aangehouden. De mannen verkochten sieraden vanuit de kofferbak van hun auto. Omstreeks 12.30 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat de mannen op de Marshalllaan hun spullen aan de man probeerden te brengen. Agenten troffen de vier aan op weg naar Papendorp en trokken hun gegevens na. Het bleek dat ze zich hadden moeten melden bij de vreemdelingenpolitie. Na betaling van 200 euro boete door degene die als de voornaamste venter wordt beschouwd, werden zij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie om het land uit te worden gezet.