Politieberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 31-05-2006

Autokraak: vrijkaartjes

NIEUWEGEIN Op dinsdag 30 mei deed een man aangifte van een autokraak van een week daarvoor.

Op dinsdag 23 mei rond 17.00 uur parkeerde een 54-jarige man uit Nieuwegein zijn auto op de Nedereindseweg. Daarbij zag hij dat twee jongens op een lichtblauwe bromscooter opvallend langzaam langs hem reden. Toen de Nieuwegeiner na vijf minuten bij zijn auto terugkwam, zag hij dat de achterruit van zijn auto was ingeslagen en dat zijn tas was verdwenen. Hij werd aangesproken door een man in een Volkswagenbusje. Die vertelde dat het tweetal op de bromfiets de autokraak had gepleegd en dat hij en enkele andere getuigen nog hadden geprobeerd de verdachten aan te houden, maar dat zij waren ontkomen. In alle consternatie vergat de Nieuwegeiner de personalia van de getuigen te vragen.

De verdachten voldeden aan het volgende signalement: 1. Lichtgetinte jongen van 16-17 jaar, 1.75 1.80 meter, normaal postuur, kort zwart haar, dun snorretje en hij droeg een spijkerjack; 2. Lichtgetinte jongen van 16-17 jaar, 1.65 1.70 meter, zeer tenger postuur, lang haar tot op de schouders, zeer smal mager gezicht.

Beiden reden op een lichtblauwe bromscooter en zij droegen geen helm.

De tas werd op woensdag 24 mei teruggevonden op de Landauerdrift. De laptop en een behoorlijke hoeveelheid vrijkaartjes voor attractiepark Slagharen bleken er uit te zijn verdwenen.

Getuigen van de autokraak (ook de man in de Volkswagenbus) of mensen die na dinsdag 23 mei vrijkaartjes voor attractiepark Slagharen aangeboden hebben gekregen, dan wel zij die menen de verdachte(n) te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Brom- en snorfietscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 30 mei een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 20.30 uur op de Oud Wulfseweg / De Slinger plaats. Daarbij werden door motoragenten de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. 32 Voertuigen werden aan een kritische controle onderworpen en daarbij werden 27 bekeuringen uitgeschreven, o.a. voor het opgevoerd zijn (6), onverzekerd (2), ondeugdelijke remmen (4), een gladde band (3) en te veel geluid (2). De eigenaren van de bromfietsen die te veel geluid produceerden, deden beiden afstand van hun uitlaat.

Een 15-jarige jongen uit Houten werd aangehouden omdat er was gerommeld met het framenummer van de door hem bestuurde bromfiets. Hij bleek nogal wat overtredingen te hebben gepleegd: te jong om een bromfiets te besturen, de bromfiets was onterecht voorzien van oranje (=snorfiets) platen, was opgevoerd, de verlichting was niet in orde en de jongen droeg geen helm. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij deed afstand van de bromfiets.

Graffiti

NIEUWEGEIN Twee jongemannen zijn op dinsdag 30 mei aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 16.55 uur zag een politieman in zijn vrije tijd dat twee jongelui graffiti aan het spuiten waren in de Parktunnel aan het Parkhout. Hij waarschuwde zijn collegas en de twee verdachten, jongemannen van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Utrecht, werden even later aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.