Politieberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 31-05-2006

Bekende ringtone

MAARSSEN Op dinsdagavond 30 mei probeerde een man er met een mobieltje van een ander vandoor te gaan.

Tegen middernacht bevond een 21-jarige vrouw uit Culemborg zich in een horecagelegenheid aan het Bisonspoor. Zij had haar gsm eerder op een tafeltje gelegd en zag dat die was verdwenen. Zij kende alle aanwezigen op één na en vermoedde dat die persoon haar mobieltje had gestolen. Zij liet één van de aanwezigen haar gsm-nummer bellen en ja hoor: in een zak van de onbekende man ging haar gsm af. De verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, probeerde nog weg te komen door de vrouw weg te duwen, maar kon door enkele klanten onder controle worden gebracht. De verdachte had inderdaad de gsm in zijn zak en die ging retour de eigenaresse.

De verdachte werd even later aan de politie overgedragen en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Potloodventer

MIJDRECHT Op dinsdagavond 30 mei werd een man aangehouden op verdenking van schennis van de openbare eerbaarheid.

Rond 20.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Hofland zijn geslachtsdeel aan twee jongens had getoond. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en spraken daar met de twee jongens, 12 en 13 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht. Aan de hand van het door hen opgegeven signalement werd een onderzoek in de omgeving gedaan. Daarbij werd een 20-jarige man uit Mijdrecht aangehouden.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Meisje gewond

MIJDRECHT Op dinsdag 30 mei raakte een meisje gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 17.30 uur reed een 39-jarige automobilist uit Mijdrecht met zijn auto over de Anselmusstraat in de richting van de Proostdijstraat. Bij de kruising met de Proostdijstraat sloeg hij linksaf, maar vermoedelijk door de laagstaande zon zag hij een hem over de Anselmusstraat tegemoet komende automobiliste (gegevens nog onbekend) niet naderen, met een aanrijding tot gevolg.

Een meisje (gegevens nog onbekend) dat bij de automobiliste achter in de auto zat, droeg geen gordel en schoot door de kracht van de aanrijding naar voren. Daarbij liep zij een snee in haar wenkbrauw op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de automobiliste moest worden weggesleept.

Motorrijder gewond

VLEUTEN / MAARSSEN Op dinsdag 30 mei raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.10 uur reed een 21-jarige vrouw uit Kockengen met haar bestelauto over de Maarssenseweg, komende uit de richting van Maarssen en gaande in de richting van Vleuten. Zij wilde een voor haar rijdende auto inhalen en stuurde daarom naar links. Zij had daarbij niet gezien dat zij al ingehaald werd door een 38-jarige motorrijder uit De Meern, waardoor beiden met elkaar in botsing kwamen. De motorrijder werd met een beenwond per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op dinsdag 30 mei van 09.45 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N201 gehouden. Van de 2690 gecontroleerde voertuigen reden er 78 harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 101 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.