Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elstse lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 31-5-2006 10:33:46

Elst - Een 66-jarige vrouw uit Elst is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding op het Europaplein in haar woonplaats. De vrouw reed even voor negen uur op haar fiets over het plein en werd op een gegeven moment aangereden door een auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw eveneens uit Elst. Als gevolg van de aanrijding had de vrouw klachten aan een hand en schouder. Personeel van een ontboden ambulance oordeelde dat ziekenhuisopname niet nodig was. Volgens de automobiliste had ze de fietsster niet opgemerkt toen ze vanaf de Randweg de parkeerplaats aan het Europaplein op wilde rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouwen aangehouden na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 31-5-2006 10:33:11

Bemmel/Elst - In Bemmel en Elst heeft de politie dinsdag twee vrouwen aangehouden na meldingen van winkeldiefstal. Op de Markt in Bemmel werd een 58-jarige vrouw uit die plaats aangehouden nadat ze door winkelpersoneel was betrapt op diefstal. Volgens het personeel zou de vrouw met een speciaal geprepareerde tas voor ruim 14 euro aan levensmiddelen hebben meegenomen. De vrouw bekende de diefstal en biechtte ook nog twee eerdere winkeldiefstallen op die ze gepleegd zou hebben bij een kledingzaak eind 2005. De Bemmelse is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met haar gebeurt. In Elst werd een 69-jarige vrouw aangehouden in een zaak aan het Europaplein. De vrouw, zelf afkomstig uit Elst, zou volgens personeel van een winkel aan het plein voor ruim 6 euro aan tandpasta hebben gestolen. De Elstse bekende en kreeg van de politie een boete van 130 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs van Duitser ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 31-5-2006 10:32:33

Elst - De Elster politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de A325 bij Elst het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige automobilist uit het Duitse Nutterden. De man bleek met teveel drank op achter het stuur te zitten. Omstreeks half twee 's nachts trok de Duitser de aandacht van surveillerende agenten op de A325. De man wilde de politiewagen inhalen maar zag daar halverwege kennelijk vanaf. De man ging vervolgens steeds langzamer rijden, waarop de agenten besloten hem aan een controle te onderwerpen. Daarbij kwam aan het licht dat de Duitser alcohol gedronken had. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,63 (ruim drie keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---