Dienstenbond CNV

CAO De Nederlansche Bank (DNB) van start
31-05-2006

Op 19 mei jl. hebben wij, CNV Dienstenbond en andere vakbonden, met De Nederlandsche Bank (DNB) van gedachten gewisseld over (de aanpak van) de CAO-onderhandelingen voor 2006. DNB heeft overduidelijk laten blijken vast te willen houden aan het gebruiken van de Algemene Bank-CAO (ABC) als anker bij het arbeidsvoorwaardenoverleg bij DNB. Dit houdt concreet in dat de in het kader van de ABC gemaakt afspraken zo mogelijk letterlijk worden overgenomen. Als letterlijke toepassing niet mogelijk is, zal in de geest van de ABC worden gehandeld. Uiteraard zullen deze afspraken uit de ABC soms vertaling en invulling naar DNB nodig hebben.

Op 6 juni as. vindt de aftrap van het CAO-overleg 2006 bij DNB plaats. CNV Dienstenbond wil dan ook alle gemaakte afspraken in het kader van de ABC tegen het licht houden en duidelijke afspraken maken over de vertaalslag naar arbeidsvoorwaarden bij DNB, Daarnaast wenst CNV Dienstenbond geïnformeerd te worden over de invulling, uitkomsten en ervaringen rondom de lopende CAO-afspraken en eventueel verder afspraken over maken. Hierbij valt te denken aan de afspraken rondom de WIA, performance management, werkgeversbijdrage voor het nieuwe ziektekostenstelsel, Employabilitybeleid en pensioen- VPL-dossier.

Voorts wil CNV Dienstenbond het volgende voorstellen:
* eenmalige uitkering die gelijk is aan de netto vakbondscontributie over de looptijd;

* verdere afspraken maken over Employability inclusief levensfase bewust personeelsbeleid, plezier hebben in het werk en gezondheid;
* uitbereiding van à la carte

* internationale collegialiteit/solidariteit.

Via e-mail kunt u aangeven of u hiermee instemt en eventuele op- en aanmerkingen.

Nog even dit:
CNV Dienstenbond behartigt uw collectieve en individuele belangen bij DNB. Teneinde dit goed te kunnen doen en in dat kader een rol van betekenis te kunnen vervullen, dienen wij te beschikken over een brede achterban die ons van nuttige informatie, adviezen en wensen kunnen voorzien. Om dit te kunnen bereiken doen wij een beroep op u. Wellicht kunt u uw collegas van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond overtuigen. Uiteraard zijn wij graag bereid u bij uw inspanningen te ondersteunen of in overleg met u activiteiten te ontplooien om CNV Dienstenbond onder de aandacht van uw collegas te brengen. Verwijzing naar onze site: www.cnvdienstenbond.nl is ook een goede optie.

Indien wij in staat zijn om gezamenlijk het ledental te vergroten dan biedt dat voor u en ons meer perspectief om een groter invloed te kunnen uitoefenen en een beter resultaat te kunnen bereiken.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden. Geef daarom bijgaande nieuwsflitsen aan uw collega en maak hem/haar lid.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl