hoofdklasse hockey


31-5-2006 : Laatste seizoen voor Verga

Hockeyclub Amsterdam heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Sjoerd Marijne. De huidige coach van de heren van Tilburg zal na volgend jaar de Argentijn Alejandro Verga opvolgen. Marijne is dus vanaf het seizoen 2007-2008 hoofdcoach van het eerste mannenteam van Amsterdam. Verga had bij de club al aangegeven dat hij het na de volgende jaargang voor gezien wil houden.

Naast Verga zal komend seizoen ook Taco van den Honert weer deel uitmaken van het begeleidingsteam van de heren van Amsterdam. Dirk Loots houdt het voor gezien omdat zijn functie als trainer niet meer te combineren valt met zijn werkverplichtingen. De plaats van de vertrekkende hockeytrainer wordt ingenomen door Maarten Gehner, die gedurende het afgelopen seizoen deze functie bij Pinoké heeft vervuld.

Ambities

De 32-jarige Sjoerd Marijne had al bij de clubleiding van Tilburg aangegeven dat komend seizoen zijn laatste zou zijn bij het team, dat hij twee jaar geleden naar de hoofdklasse wist te loodsen. De toekomstige coach van de Amsterdamse heren is blij met zijn driejarig contract met de nummer twee van Nederland. `Amsterdam is een zeer aasprekende club, die bij mijn ambities past.'

Titel

Erik Cornelisse, bestuurslid tophockey heren bij Amsterdam, is op zijn beurt blij met de nieuwe ontwikkelingen. `Met Alex Verga en zijn begeleiding hebben we tot nu toe twee succesvolle jaren gehad met hopelijk komend seizoen de titel als bekroning op zijn werk. Daarna zullen we met de zeer talentvolle coach Marijne verder bouwen aan de lange termijn toekomst van Heren 1.' Amsterdam verwacht verder spoedig de definitieve herenselectie voor komend seizoen bekend te kunnen maken.

Bron: Persbericht Amsterdam