Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek openlijke geweldpleging afgerond

Beuningen, 31-05-2006 o De politie heeft het onderzoek naar openlijke geweldpleging tijdens Carnaval in Beuningen afgerond. In de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart werden in de Schoolstraat twee inwoners van deze plaats, van 20 en 21 jaar, mishandeld door een groepje jongeren. Beiden liepen daarbij letsel op. In de loop van het onderzoek zijn vier Beuningse jongens van 16 aangehouden.

De 20-jarige werd knock-out geslagen toen hij het opnam voor twee jongens die door de groep op straat achterna werden gezeten. In een buurthuis werd aan hem eerste hulp verleend. De man bleek zodanig gewond dat hij vervolgens met een ambulance naar een ziekenhuis is overgebracht waar hij moest worden opgenomen. Een 21-jarige vriend die ook te hulp schoot, kreeg eveneens klappen en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Beide mannen deden aangifte van openlijke geweldpleging waarop de politie nader onderzoek instelde.

In het onderzoek hebben rechercheurs met vele betrokkenen en getuigen gesproken. Drie 16-jarigen werden als verdachte op het politiebureau uitgenodigd. Twee van hen gaven hieraan gehoor en legden in het verhoor een bekennende verklaring af. Aan de hand van hun verklaringen kon nog een vierde verdachte worden aangehouden. Deze verdachte en de jongen die zich niet gemeld had zijn maandag respectievelijk dinsdag in hun woning aangehouden. Inmiddels hebben ook zij de openlijke geweldpleging bekend.

De vier jongens zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Het dossier wordt opgemaakt en zal worden overgedragen aan justitie. (08)